Kaunietis autobuse užfiksavo įžūlius vyrus: be kaukės, nes paskiepyti | Kas vyksta Kaune

Kaunietis autobuse užfiksavo įžūlius vyrus: be kaukės, nes paskiepyti

Skaitytojo nuotr.

Kaunietis susidūrė su nemaloniai nusiteikusių asmenų grupe autobuse, kai šie viešajame transporte nusprendė keliauti be apsauginės veido kaukės. Nors kalbos apie koronavirusą ir jo grėsmes netyla, dalis piliečių nesivargina laikytis įvestų taisyklių, jog kiti gyventojai jaustųsi saugūs. Priminti apie galiojančias taisykles pabandęs kaunietis sulaukė atsako – aš vakcinuotas.

40 maršrute šiandien, 17.20 val ties Biruliškėmis kaunietis užfiksavo 4 asmenų grupę, kurioje buvę du vyrai nedėvėjo apsauginių veido kaukių, kaip to reikalauja numatyti karantino ribojimai.

„Du vyriškiai be kaukių, nes anot jų pasiskiepiję juk, dvi merginos prie jų kompanijos, bet supratingesnės – su kaukėm. Paprašius užsidėti kaukes pasakyta vakcinuotas ir nereaguota į patarimus. Vairuotojas nieko nesakė“, – teigė situaciją užfiksavęs kaunietis.

Negana to, jog neklausė patarimų, be kaukių važiavę asmenys taip pat pagrasino ir atimti telefoną, kai vaikinas bandė juos nufotografuoti.

„Pamačius, kad galimai fotkinu pagrasinta atimti telefoną“, – teigė jis.

Pagal Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valdymo priemones, apsauginės veido kaukės privalomos vyresniems nei 6 metų asmenims viešose uždarose erdvėse (pvz., parduotuvėse, viešajame transporte, renginiuose ir kt.), išskyrus atvejus, kai sportuojama arba kai teikiama paslauga, kurios negalima suteikti paslaugos gavėjui būnant su kauke ir kai dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negalima ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (rekomenduojama dėvėti veido skydelį).

Praėjusią parą Lietuvoje nustatytas 581 naujas koronaviruso atvejis, nuo šios infekcinės ligos mirė penki žmonės, sekmadienį skelbė Statistikos departamentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA