Savaitgalio renginių apžvalga: kalėdinę nuotaiką padės kurti žymių atlikėjų pasirodymai | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio renginių apžvalga: kalėdinę nuotaiką padės kurti žymių atlikėjų pasirodymai

R. Tenio nuotr.

Nenumaldomai artėjant ko gero gražiausiai metų šventei – Kalėdoms, galima pajusti, kad miestas ruošiasi švęsti. Mieste pilna ne tik dekoracijų, bet ir renginių, kviečiančių pasitikti Kalėdas linksmai. Artėjantį savaitgalį bus ne mažai veiklos, o išsirinkti padės savaitgalio renginių apžvalga.

Ketvirtadienis

Nuo 10 val. Prekybos ir laisvalaikio centre „MEGA“ vyks mados ir grožio mugė „Design for life“. Gruodžio 19-22 dienomis po vienu stogu susiburs šimtai gamintojų ir prekės ženklų atstovų, kurie sieks kiekvieno šventes padaryti įsimintinomis. Mugės metu bus proga įsigyti išskirtinių drabužių, aksesuarų, grožio prekių, namų interjero detalių, įvairių skanėstų bei kitų kalėdinių dovanų savo artimiesiems ir draugams.

18 val. LSMU Akademinis choras „Neris“ kviečia pasitikti gražiausią metų šventę su muzika ir praleisti jaukų advento vakarą su daina draugų ir artimųjų apsuptyje. Jau tradicija tapusiame nemokame koncerte, kuris vyks Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčioje, bus galima net penkiomis kalbomis išgirsti viso pasaulio kompozitorių kūrinius.

19 val. Legendinė grupė 16Hz „Renginių oazėje“ minės jubiliejinį 25 metų gimtadienį. Koncerte skambės populiariausios grupės dainos bei dar mažai kam girdėti kūriniai. Koncerto kaina nuo 14 iki 22 eurų.

Taip pat 19 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks vieno didžiausių lietuviškų miuziklų „Eglė žalčių karalienė“ pasirodymas. Žaltį šiais metais įkūnys įspūdingo vokalo savininkas Jeronimas Milius, o Eglę – gerai žinoma dainininkė, grupės „Skylė“ narė Aistė Smilgevičiūtė. Pasak organizatorių, žiūrovus sužavės Vidos Simanavičiūtės kurti kostiumai, kurių medžiaga buvo gaminama specialiai miuziklui, o aiktelėti privers mobilios scenos konstrukcijos, kurias sukūrė scenografas Marijus Jacovskis.

Penktadienis

9 val. VDU Botanikos sodas kviečia į Advento vainikų kūrimo pamokas. Užsiėmimo metu net tik bus galima susikurti savo vainiką ir jį parsinešti namo, bet ir apsilankyti VDU Botanikos sodo oranžerijoje ir joje vykstančioje atogrąžų drugių parodoje. Užsiėmimas mokamas, kaina 5 eurai.

15 val. Trumpam stabtelėti, atsikvėpti ir praleisti prieššventinę popietę muziejuje kviečia Istorinė Lietuvos Respublikos Prezidentūra. Ekskursijoje „Nuo Šv. Kalėdų iki Naujųjų: laikinoji sostinė švenčia!” bus galima sužinoti, kaip Kauno miestas ruošėsi ir puošėsi šventiniam laikotarpiui, kaip Šv. Kalėdos atkeliaudavo į Prezidento rūmus, kur sutikdavo Naujus metus Prezidentas su šeima ir daug kitų įdomių detalių. Ekskursijos kaina 2,5 euro.

17 val. Kauno paveikslų galerija kviečia susipažinti su XX a. 7–8 deš. Lietuvos dailės ekspozicija, prieš jai iškeliaujant į muziejaus fondus. Renginio metu bus ne tik teorinė dalis, kuri supažindins su Vincento Gečo biografija ir įvairiomis gyvenimo detalėmis, jo kūryba, bet ir praktinė dalis, kurioje visi galės pabandyti piešti anglimi didelio formato piešinius. Užsiėmimo kaina suaugusiesiems – 5 Eur, moksleiviams ir senjorams – 3 Eur.

Šeštadienis

17 val. Kauno valstybinė filharmonija kviečia pajusti Kalėdų nuotaiką su Ellos Fitzgerald dainomis. Legendinės atlikėjos kūrinius apie svajones, meilę, Kalėdų nuotaiką ir linksmybes atliks Estijos džiazo muzikos dainininkė Sofia Rubina-Hunter.

18:30 val. Prasidės Kalėdinis tautinio meno koncertas „Kalėdų stebuklo belaukiant“. Koncerte, kuris vyks Kauno kultūros centre, dalyvaus Kauno tautinės kultūros centro vaikų tautinių šokių ansamblis „Kalvelis“, Kauno „Santaros“ gimnazijos tautinių šokių kolektyvas „Santariečiai“, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ansamblio „Ave vita“ šokių grupė bei Kauno kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Suktinis“. Koncertas nemokamas.

19 val. VDU didžiojoje salėje vyks kalėdinis giesmių koncertas „Betliejaus stebuklas“. Giesmes atliks Danas Berlinskas, Gabrielė Gvazdikaitė, Rugilė Daujotaitė, Tadas Daujotas, Raimonda Narsejeva, Simona Mikaliūnienė, Karolina Mint, Rasa Karpavičienė, Kauno krikščioniškasis kamerinis choras „Geroji Naujiena“ bei Prabudimo orkestro muzikantai.

Sekmadienis

19 val. Vienas garsiausių pasaulio akordeonistų Martynas Levickis Kauno „Žalgirio“ arenoje surengs koncertą, kuris yra turo po Lietuvą „Cinema“ dalis. Nors atliekamų kūrinių sąrašas laikomas paslaptyje, atlikėjas atskleidžia, kad pasirodymuose būtinai nuskambės ryškiausi kūriniai iš jo mėgstamiausių filmų. Scenoje akordeono virtuozui talkins jo paties įkurtas styginių ansamblis „Mikroorkéstra“.

Daugiau idėjų laisvalaikiui bei renginių vykstančių Kaune ir visoje Lietuvoje galite rasti portalo renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA