Temstantys vakarai vis labiau vilioja įsitraukti į kulinarinius projektus, o mintyse sukasi neišbandyti receptai? Praskaidrinti nuotaiką ir atrasti naujienų maisto srityje sukvies lapkričio 30 „Žalgirio“ arenoje vyksianti maisto mugė „Kaunas FOOD“.
Gėrimai, užkandžiai, konditerija, visavalgių, vegetarų bei veganų mėgstami produktai ir net virtuvės reikmenys – viskas po vienu stogu. Nuo 10 iki 16 val. vyksiančiame renginyje dėmesį patrauks ir nemokamos specialistų paskaitos maisto ir mitybos temomis.
Nuo vytintų delikatesų iki valgomųjų daigų
Šeštadienį, nuo 10 iki 16 val. „Žalgirio“ arenoje rasite nuo kokybiškų kasdienybėje naudojamų iki išskirtinį skonį dovanosiančių produktų. Nemokama vienos dienos mugė apims platų pasirinkimo spektrą.
Lankytojų lauks ne tik įprastai virtuvėje sutinkami prieskoniai, duona, rūkyti ir vytinti mėsos gaminiai, šviežiai spausti įvairūs aliejai, bet ir, pavyzdžiui, be glitimo ir laktozės pagaminti makaronai, grūdai, supermaistas. Vilios ir šokoladai, įvairūs džemai, riešutų desertai, medus, bičių produktai, pyragai ir kita konditerija.
Gurmanų dėmesys kryps į valgomuosius daigus, putpelių kiaušinius, lietuviškų daržovių traškučius ar dukart fermentuotą gauromečio arbatą.
Maisto mugėje „Kaunas FOOD“ bus galimybė atrasti ir kitų šalių gėrybių: arbatų iš Šri Lankos ir Taivano, armėniškų mėsos gaminių, itališkų produktų, naminių latviškų sūrių, uzbekiškos chalvos, braziliškos kavos.
Ne tik maistas, bet ir virtuvės reikmenys
Mugės lankytojus pasitiks ne tik maistas ir jo degustacijos. Renginyje lauks ir namų tekstilė, virtuvės reikmenys.
Žavės galimybė susipažinti su profesionalia restoranų, kavinių ir maisto gamybos įranga ar net spausdintuvais spausdinančiais maistiniais rašalais tiesiai ant maisto gaminių.
Nemokamos specialistų paskaitos maisto ir mitybos temomis
Nemokama vienos dienos mugė „Žalgirio“ arenoje pritrauks maisto ir mitybos sričių entuziastus! Visuomenės sveikatos specialistas bei veganizmo aktyvistas Paulius Paulauskas renginyje aptars dažniausius veganizmo mitus ir kodėl verta išbandyti veganizmą.
Sportininkas, sporto treneris, mitybos specialistas Andžej Michmel mėgins atsakyti į klausimus, kokia yra įvairių maisto produktų nauda ir žala mūsų organizmui, koks maistas suteikia daugiausiai naudos mūsų kūnui ir ko reikėtų vengti.
Taip pat mitybos specialistė ir knygos „Cukraus detoksas“ autorė Kristina Bondar diskutuos tema, kaip maistas veikia mus emociškai? Kodėl renkamės valgyti nenaudingą maistą? Kaip formuojasi fizinė ir emocinė priklausomybė nuo maisto? Bei kaip jos atsikratyti?
Įvairius maisto produktus, gėrimus, virtuvės reikmenis, degustacijas bei aktualias paskaitas apie maistą ir mitybą sujungsianti mugė sukvies lapkričio 30 dieną, nuo 10 iki 16val., „Žalgirio“ arenoje, Kaune. Įėjimas nemokamas.