Kaune Eurolygos namų rungtynes pasitinkantis Jasikevičius nėra sužavėtas: nieko gero – Kas vyksta Kaune

Kaune Eurolygos namų rungtynes pasitinkantis Jasikevičius nėra sužavėtas: nieko gero

delfi.lt / Krepsinis.lt, Juozas Vaičiukynas 2024/10/28 20:57
Š. Jasikevičius / G. Bitvinsko nuotr.
Š. Jasikevičius / G. Bitvinsko nuotr.

Šią savaitę Kaune – tikra Eurolygos fiesta. Lietuvos krepšinio aistruolių laukia trejos šio turnyro rungtynės. Dvi iš jų žais Kauno „Žalgiris“, o antradienį laukia Stambulo „Fenerbahče“ ir Tel Avivo „Maccabi“ akistata.

Tai jau antras kartas, kuomet šios komandos savo mačą žaidžia Lietuvoje. Pernai Turkijos ir Izraelio klubai rungėsi Panevėžyje.

Tokia situacija susiklostė dėl to, jog Turkija dėl saugumo klausimų neleidžia šioje valstybėje rungtyniauti Izraelio ekipoms.

„Maccabi“ Lietuvoje vizitavo dar praėjusią savaitę, kuomet 63:78 neprilygo žalgiriečiams.

Susitikimo išvakarėse Kauno oro uoste nusileido „Fener“, o ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius pasidalino savo mintimis prieš laukiančią dvikovą. Šis neslėpė, jog nėra sužavėtas, jog rungtynes turi žaisti Kaune, o ne savo namų aikštėje.

„Kaunas tikrai nebuvo pirma opcija, nes „Žalgiris“ žaidžia „dvigubą“ savaitę namie. Nelaukiame daug žiūrovų, mačiau, kad bilietų parduota nedaug, tai nieko gero“, – komentavo Turkijos klubo strategas.

Š. Jasikevičius pripažino, jog komandai dar reikia laiko susižaidimui, bet pasidžiaugė savo lyderiu Wade’u Baldwinu.

„Turime daug naujų žaidėjų, reikia laiko susilipdymui, žinote mūsų problemas su vidurio puolėjais. Tikrai yra reikalų“, – teigė jis.

„Gerai sekasi integruotis. Reikia suprasti, jog W. Baldwinas nežaidė keturis mėnesius – du dėl traumos, o kiti buvo vasaros metu. Tikrai nėra lengva atvykti į komandą, kurios filosofija skiriasi nuo jo praeito klubo. Mes jam padedame, integracija sekasi puikiai“, – pozityviai savo lyderio situaciją nušvietė lietuvis.

Specialistas kalbėjo apie sunkią rinkos situacija.

„Ji nuolat keičiasi. Prieš tai turėjome informacijos, jog aukštaūgių rinka yra sausa, bet dabar matome, jog trūksta gynėjų. Turime naujoką Skylarą (Maysą), bet po savaitės daryti kažkokias išvadas būtų nelogiška“, – sakė treneris.

Š. Jasikevičius ne iki galo sutinka, jog Rokas Jokubaitis tapo Tamiro Blatto dubleriu.

„Sunku pasakyti, kas yra dubleris. Toks žaidėjas yra tas, kuris sėdi ant suolo paskutines 5-6 minutes“, – komentavo „Fener“ vairininkas.

Turkijos klubo treneris įvertino solidžią Kauno „Žalgirio“ sezono pradžią.

„Kažkiek stebina ir ne. Matėsi, jog surinkta stipri, fiziška komanda. Sezoną pradėjo stipriai. Iškovojo dvi pergales Italijoje, kurios stipriai atsilieps, jei neišbarstys taškų vėliau – tai rimtos pergalės. Komanda su charakteriu, matėme ir tuos sugrįžimus prieš „Olympiakos“ ir „Olimpia“. Treneris dirba jau antrą sezoną. Kažkiek stebina startas, bet ne tiek daug“, – teigė lietuvis.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA