Ministerijos akiratyje – „atostogaujantys“ ir nedarbo išmokas gaunantys darbuotojai - Kas vyksta Kaune

Ministerijos akiratyje – „atostogaujantys“ ir nedarbo išmokas gaunantys darbuotojai

BNS / Goda Vileikytė, Vilmantas Venckūnas 2024/10/23 16:23
Vytautas Šilinskas / K. Gūdžiūnienės nuotr.
Vytautas Šilinskas / K. Gūdžiūnienės nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija svarstys, kaip išvengti darbuotojų piktnaudžiavimo nedarbo išmokomis, sako ministras Vytautas Šilinskas.

Anot jo, dalis žmonių kasmet gauna nedarbo išmokas išėję iš darbo ir oficialiai deklaravę, kad ieško naujo naujo, tačiau iš tiesų atostogauja ir netrukus ketina vėl grįžti į tą patį ar kitą darbą.

„Matome, kad yra grupė asmenų, nedidelė grupė, bet yra, kuri keturis metus iš eilės kasmet ima nedarbo išmoką. (…) Aš manau, kad yra problema, kai žmonės „atostogauja“ už dirbančiųjų pinigus ir tai neturėtų būti atostogos, tai yra darbo paieškos metu mokama išmoka ir būtent tokiu metu turi būti mokama“, – trečiadienį žurnalistams sakė ministras.

„Paanalizuosime, kokios tai gali būti priežastys, nes iš tikrųjų gali būti, kad keturis metus iš eilės darbą keitė žmogus, ir siūlysime sprendimus“, – sakė V. Šilinskas.

Jo teigimu, tiek šiemet, tiek kitais metais planuojama surinkti mažiau lėšų į „Sodros“ biudžetą nei jo išlaidos, todėl būtina atidžiai analizuoti sritis, kur galimai švaistomi viešieji finansai.

„Mes matome, kad tiek šiemet, tiek kitais metais yra prognozuojamas minusas, jis nėra didelis, jis yra apie 5 proc. nuo biudžeto, grubiai apvalinu, bet tendencija nėra gera, tai mes žiūrime iš karto, kol to minuso nėra didelio, kaip išspręsti, kad neatsirastų“, – sakė V. Šilinskas.

„Sodros“ duomenimis, nedarbo išmoką gaunančių žmonių per metus padaugėjo 7 proc. iki 79,1 tūkst.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA