Š. Šukevičius: valstybė - ne verslo įmonė, kuriai svarbu tik pelnas. Čia turi būti svarbu žmonės - Kas vyksta Kaune

Š. Šukevičius: valstybė – ne verslo įmonė, kuriai svarbu tik pelnas. Čia turi būti svarbu žmonės

org. nuotr.
org. nuotr.

„Šalis klesti tik tada, kai jai svarbus KIEKVIENAS ŽMOGUS. Ne tik turtingiausieji ir išrinktieji. Valstybė – ne verslo įmonė. Čia svarbu ne tik finansinė nauda. Kartais negalima tiesiog skaičiuoti, ar verta išlaikyti mokyklą, sveikatos priežiūros įstaigą, biblioteką nutolusiame kaime. Socialinė ir ekonominė nelygybė bado akis. Laikas tai keisti“, – įsitikinęs Šarūnas Šukevičius, LSDP kandidatas į LR Seimą Garliavos apygardoje.

Kodėl nusprendėte kandidatuoti į Lietuvos Respublikos Seimą?

16 metų dirbu Kauno rajono savivaldybėje. Pradėjau nuo specialisto, užaugau iki Administracijos vadovo. Kasdien matau, girdžiu ir žinau, kokiais rūpesčiais gyvena mūsų žmonės. Kauno rajonas pastaraisiais metais labai keitėsi. Sugebėjome padaryti tai, kas kartais atrodė neįmanoma. Pvz.: per du metus sukurti per 2200 vietų vaikų darželiuose, pastatyti, rekonstruoti beveik 30 ugdymo įstaigų, 20 stadionų, sporto salių, įkurti pusšimtį laisvalaikio ir turizmo erdvių.

Noriu šią patirtį perkelti į nacionalinį lygmenį. Manau, kad Lietuvos politikai reikia pokyčių, kurie sugrąžintų daugiau dėmesio žmonėms, jų gerovei ir saugumui.

Kokius konkrečius projektus norėtumėte perkelti iš savo patirties savivaldoje į nacionalinį lygį?

Kauno rajone įgyvendinome daug reikšmingų projektų, kurie galėtų būti naudingi visai Lietuvai.

Išsaugojome mokyklas, bibliotekas, kultūros centrus nutolusiose vietovėse. Juk tai tų miestelių ašis ir pagrindas, skatinantis žmones ten gyventi. Viešosios paslaugos turi būti lengvai pasiekiamos visiems. Taip pat, sekdamas Kauno rajono pavyzdžiu, sieksiu plėsti asfaltuotų kelių, dviračių ir pėsčiųjų takų tinklą.

Jau daugiau nei 10 metų Kauno rajone remiame smulkųjį ir vidutinį verslą, nes puikiai suprantame, kad būtent šie verslai yra šalies ekonomikos pagrindas.

Pirmieji Lietuvoje pradėjome teikti kūdikio ir pirmoko kraitelius, kurie tapo puikia paramos šeimai priemone.

Deja, kai kurių problemų savivaldybė viena negali išspręsti, nes reikia nacionalinės valdžios sprendimo. Kaip administracijos direktorius susidūriau su daug abejingumo regionams iš Vyriausybės ar jai pavadžių įstaigų. Pvz.: turime labai daug gatvių ir kelių, kurie priklauso „Via Lietuva“ (buvusi Lietuvos automobilių kelių direkcija): Vytauto g. Garliavoje, Biliūno g. Šlienavoje, Šakių pl., Šiltnamių g. Noreikiškėse, Pajiesio g. Ilgakiemyje, Lukšos g. Mastaičiuose ir t.t. Neretai, tų kelių būklė – prasta, neatitinka gyventojų poreikių, trūksta šaligatvių, dviračių takų. Bet savivaldybė negali nieko daryti, nes tos gatvės jai nepriklauso. Prašome, kalbamės, tariamės su ministerija, su „Via Lietuva“, tačiau ten procesai vyksta labai lėtai arba nevyksta visai. Manau, būdamas Seimo nariu, galėčiau prisidėti, kad tokie klausimai būtų sprendžiami sparčiau. Nes mūsų žmonėms pokyčių reikia dabar, ne po 10-ies metų.

Ką manote apie dabartines reformas viešųjų paslaugų srityje?

Po paskutinių reformų šis žodis Lietuvoje tapo kone keiksmažodžiu. Esu prieš skubotus ir neparuoštus sprendimus viešųjų paslaugų srityse. Nereikia eksperimentuoti su žmonių ateitimi, sveikata, saugumu. Reformos turi būti tam, kad žmonėms būtų geriau, o ne atvirkščiai. Todėl jos turi būti gerai išdiskutuotos ne tik tarp politikų, bet ir tariamasi su ekspertais bei bendruomene, kurią ta reforma palies.

Kokie jūsų pagrindiniai tikslai Seime?

Stiprinti regionus, mažinti socialinę atskirtį ir užtikrinti, kad valstybė tarnautų visiems jos gyventojams. Taip pat sieksiu, kad šalyje būtų užtikrintas stabilumas, teisingesnis mokesčių paskirstymas ir dialogas tarp politikų bei visuomenės.

Kaip apibūdintumėte save kaip lyderį?

Aš tikiu, kad viskas yra įmanoma, jei yra aiškus tikslas ir komandinis darbas. Mano patirtis rodo, kad gebu suburti žmones, imtis atsakomybės ir rasti sprendimus, kai kiti sako, kad tai neįmanoma.

Ką norėtumėte pasakyti savo rinkėjams?

Jei ir jums nepatinka, kas vyksta dabartinėje valdžioje, pats metas tai pakeisti. Labai svarbu, kad į rinkimus ateitų kuo daugiau žmonių. Net jei antrajame ture nėra jūsų prieš tai rinkto kandidato, balsuoti vis tiek reikia: už tą, kuris pagal vertybes arčiausiai to, už kurį balsavote. Jei palaikėte centro kairės partijas ir kandidatus, antrajame ture prašau palaikyti mane. Kad valdžioje pagaliau baigtųsi arogancija ir chaosas.

Politinė reklama. Apmokėta iš Šarūno Šukevičiaus, kandidato į 2024 m. Lietuvos Respublikos Seimą Garliavos vienmandatėje apygardoje PKsąskaitos. Užs. NR. KVK -2024-10-15 -LSDP-ŠŠ

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA