Iš trijų paviešintų komandiruočių į dvi vyko Kauno mero žmona, tarybos narė L.Matijošaitė - Kas vyksta Kaune

Iš trijų paviešintų komandiruočių į dvi vyko Kauno mero žmona, tarybos narė L.Matijošaitė

Šilčiausia pavasario diena Kaune
Visvaldas Matijošaitis ir Loreta Stonkienė / R. Tenio nuotr.
Šilčiausia pavasario diena Kaune
Visvaldas Matijošaitis ir Loreta Stonkienė / R. Tenio nuotr.

Po rugsėjo 29-ąją Paryžiuje vykusio talentingo ir garsaus lietuvių dizainerio Juozo Statkevičiaus ateinančių metų kolekcijos pristatymo, viešojoje erdvėje užfiksuota, kam iš Lietuvos moterų nusišypsojo laimė stebėti mūsų tautiečio išgyventą triumfą ir susipažinti su mados naujienomis. Žiniasklaidoje paminėtos kelios manekenės, verslininkės, nuomonės formuotojos, o politikių – nė vienos. Tačiau bent viena jų – Kauno miesto savivaldybės tarybos narė Loreta Matijošaitė – kaip tik rugsėjo pabaigoje Prancūzijos sostinėje buvo.

„Meilės mieste”…

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune”, prisilaikydamas vienos tarptautinės loterijos herojaus („Ai, tik be pavydo scenų“…) reklaminių nuostatų, nusprendė ištaisyti kolegų paliktą spragą ir paviešinti, ką pavyko nuveikti kaunietei, „Vieningo Kauno“ politikei, kuri rugsėjo 18-ąją paties mero Visvaldo Matijošaičio pasirašytu potvarkiu, buvo komandiruota į Paryžių ir ten praleido keletą dienų pirmajam rudens mėnesiui baigiantis.

Jos pačios (ar savivaldybėje dirbančių (pa)tarnautojų?) surašytoje L. Matijošaitės komandiruotės ataskaitoje teigiama, kad pagrindinis kelionės tikslas buvo „reprezentuoti Kauno miestą Lietuvos sezono Prancūzijoje programos renginių metu“. O tuomet kaip tik ir vyko Juozo Statkevičiaus Pret a porter kolekcijos pristatymas.

„Renginys sulaukė didelio susidomėjimo ir buvo puiki proga pristatyti Lietuvos mados kūrėją tarptautinei auditorijai“, – pabrėžia komandiruotoji, kurios kelionė bei viešnagė Paryžiuje buvo apmokėta Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.

Nepavydėkim… Juolab, kad L. Matijošaitės ataskaitoje dar pasakyta, jog „bendradarbiaudama su partneriais Prancūzijoje, Kauno miesto savivaldybė prisideda prie bendros renginių programos įgyvendinimo, tad šis renginys buvo puiki proga susitikti su Prancūzijos partneriais, kurie prisidėjo prie bendros renginių programos įgyvendinimo“.

Ir dar: „Susitikimai su partneriais buvo produktyvūs, aptartos bendradarbiavimo galimybės ateityje. Taip pat buvo aptarti būsimi projektai ir renginiai, kurie galėtų dar labiau sustiprinti kultūrinius ryšius tarp Lietuvos ir Prancūzijos“.

Kad skaitytojams būtų viskas aiškiau, belieka pridurti, jog politikos naujokė, miesto tarybos narė (ir „Viči grupės“ viena iš vadovaujančių darbuotojų) L. Matijošaitė nėra Švietimo, kultūros ir sporto komiteto narė. Ji – Kauno savivaldybės tarybos Savivaldos plėtojimo komiteto pirmininko pavaduotoja.

O juk kažkada kaip tik Kauną lietuvaičiai bei miesto svečiai vadino „Mažuoju Paryžiumi“. Paplėtojus savivaldą, gal vėl taip vadins..?

Čekijoje…

…šį rudenį apsilankė kitas valdančiosios „Vieningo Kauno“ frakcijos narys, jaunas politikas Tomas Žebuolis. Spalio 4-6 dienomis jis dalyvavo Kauno ir Brno miesto bendradabiavimo 30-mečio renginiuose. Komandiruotėje turėjo progą palaikyti kaunietes – „Starto“ mokyklos tinklininkes, kurios varžėsi su sportininkėmis iš Brno sporto mokyklos, apsilankyti gyvos muzikos klube, kur vyko Kauno bigbendo koncertas.

Kauno delegacija dalyvavo ir oficialiuose susitikimuose, ir Brno technologijų universitete vykusiame lietuvių fotomenininko Martyno Plepio darbų parodos „Mano modernizmas“ atidaryme. Taip pat – Lietuvos ambasados Čekijoje iniciatyva surengtame filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ pristatyme bei diskusijoje. Turėjo laiko „susipažinti su Brno – Kauno miesto partnerio – istorija, kultūra, architektūra, atrasti sąsajų su Lietuva“.

Nuo metų pradžios paskelbtos trys šiemetinės politikų komandiruočių ataskaitos

Savivaldybių merai ir vicemerai, pagal vietos savivaldos įstatymo pataisytą variantą nėra tarybos nariai. Mero pavaduotoju netgi gali būti paskirtas, su tarybos rinkimuose nedalyvavęs asmuo.

Kiek Kauno miesto biudžetui šiemet kainavo kiekviena savivaldybės politikų komandiruotė, kaunas.lt portale nutylėta.

Iš trijų internete skelbiamų komandiruočių ataskaitų (o gal jų turėtų būti daugiau?) dvi priklauso tarybos narės L. Matijošaitės „autorystei“. „Kas vyksta Kaune” primena, jog ši politikė gegužės pabaigoje mero buvo komandiruota į Vokietiją, kur dalyvavo renginyje, kuris anot ataskaitos, – „2024 m. Turkish Airlines Eurolygos ketvertas Berlyne“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA