Nuoširdi padėka Kauno rajono paramedikams: gimdymą priėmė savo tarnybiniame automobilyje - Kas vyksta Kaune

Nuoširdi padėka Kauno rajono paramedikams: gimdymą priėmė savo tarnybiniame automobilyje papildyta

Asociatyvi / R. Teni ir VUL Santaros klinikų nuotr.
Asociatyvi / R. Teni ir VUL Santaros klinikų nuotr.

Sekmadienį Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnybiniame automobilyje kūdikį pagimdžiusi moteris dalijasi vieša padėka Kauno rajono paramedikams. Gimdyvė taip pat prašo atsiliepti pačius GMP medikus arba juos pažįstančius asmenis.

„Noriu pareikšti didelę padėką Kauno rajono greitajai pagalbai. Jie šiandien priėmė mano gimdymą greitosios automobilyje. Norėčiau sužinoti ir brigados vardus, ir kur dirba, kad galėčiau ir asmeniškai pareikšti padėką“, – sekmadienį prašymu dalijosi skaitytoja.

Anot moters, gimdymas prasidėjo sekmadienį, spalio 20 dieną, apie 4 val. ryto ir buvo labai greitas.

„Buvau savo namuose. Iš karto nusprendžiau kviesti greitąją pagalbą, nes supratau, kad laukti negaliu. Operatorė iš 112 (Bendrojo pagalbos centro – aut. past.) viso pokalbio metu mane ramino, sakė, kokius veiksmus atlikti, priminė, kad reikia sąrėmių metu kvėpuoti. Sąrėmiai vis stiprėjo ir dažnėjo. Operatorė kalbėjo su manimi, kol atvyko greitosios brigada.

Atvykus brigadai, buvau skubiai vežama į ligoninę, gyvenu Kauno rajone, Užliedžiuose. Greitosios felčerė pasakė kad iki ligoninės 10 minučių kelio ir kad spėsime, kad laikyčiausi. Bet vos įsėdus į automobilį nubėgo vaisiaus vandenys ir kelionės metu prasidėjo pats gimdymas. Pagimdžiau kūdikį greitosios automobilyje, buvome tuo metu autostradoje“, – pasakojo moteris.

Ji dar kartą nuoširdžiai dėkojo į pagalbą atskubėjusiems paramedikams.

„Personalas buvo labai malonus, paslaugus ir profesionalus. Iškvietė reanimobilį, kuris važiavo paskui mus ir vis skatino greitosios vairuotoją paskubėti. Pagimdžius kūdikį, kad nesušaltų, felčerė net nusirengė savo striukę ir apklojo mus.

Mačiau, kad personalui tai sukėlė nemažai streso ir kad įvykis ne kasdieniškas, ir ne eilinis. Tačiau noriu išreikšti didžiausią padėką, kad padėjo man gimdymo metu ir mano kūdikiui ateiti į šį pasaulį taip sklandžiai ir greitai. Taip pat norėčiau asmeniškai padėkoti, todėl būčiau dėkinga už informaciją apie man padėjusį personalą.

Dabar šią istoriją tikrai galėsiu pasakoti savo vaikui, kad kai laukiausi, atsakingai rinkausi ligoninę, kurioje norėsiu gimdyti, skaičiau atsiliepimus, domėjausi, o turėjau gimdyti greitosios automobilyje. Pats gimdymas nuo pradžios iki pabaigos truko 40-45 min. Kauno klinikose buvau apie 5 ryte“, – jautriu laišku dalijosi skaitytoja.

Papildyta 15.12 val.

Gimė stiprus vyrukas

Savo stipria emocija socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino gimdymą priėmusios komandos vadovė, skubiosios medicinos pagalbos slaugos specialistė Kristina:

„Gimė stiprus vyrukas, buvo ką pakelt, ir iškart verkt pradėjo, ir rankytę už virkštelės atsisukusios aplink kaklą buvo užsikišęs, ir mano pirštą taip stipriai suėmė, kol jį šluoščiau ir vertinau būklę.

Ačiū komandai: paramedikui Mindaugui ir savanorei, būsimajai paramedikei Viktorijai, kuri labai prisidėjo priimant gimdymą, kai skubioje situacijoje reikia papildomų rankų. Tokiais atvejais jausmas labai geras, tu žinai, kad su komanda viską padarei, kaip tik gerai galėjai.“

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA