Žiniasklaida: I. Trinkūnaitei priklausančioje įmonėje – platūs įgaliojimai M. Navickui - Kas vyksta Kaune

Žiniasklaida: I. Trinkūnaitei priklausančioje įmonėje – platūs įgaliojimai M. Navickui

ELTA 2024/10/17 18:04
Monika Navickienė / R. Danisevičiaus nuotr.
Monika Navickienė / R. Danisevičiaus nuotr.

Teisėsaugai sulaikius finansinių technologijų „Foxpay“ akcininkės Ievos Trinkūnaitės sugyventinį Vilhelmą Germaną, kitoje netiesiogiai verslininkei priklausančioje bendrovėje „Setora“ teko svarbus vaidmuo buvusios ministrės Monikos Navickienės vyrui Mindaugui Navickui, praneša portalas „Delfi“.

Registrų centro duomenimis „Setora“ priklauso įmonių grupei „ISUN AG“, kuri yra siejama su I. Trinkūnaite. „Setorai“ vadovauja Audrius Ringaila, o Rekvizitai.lt duomeninis, joje dirba vienas darbuotojas. Remiantis viešai prieinamais duomenimis, „Setora“ pagrindinė veikla yra nekilnojamasis turtas.

A. Ringaila vieną dieną, 2021 m. gegužės 15 d., buvo bendrovės „iSun Lithuania“ vadovu.

„Delfi“ praneša, kad A. Ringaila anksčiau yra buvęs vienintelis įmonės „Setora“ akcininkas. 2021 m. kovo 26 d. buvo pasirašytas vienintelio akcininko sprendimas dėl „Setora“ įstatinio kapitalo didinimo nuo 2,5 tūkst. eurų iki 951,5 tūkst. eurų, išleidžiant naują bendrovės akcijų emisiją.

A. Ringaila tuomet atsisakė pirmumo teisės įsigyti naujai išleidžiamas akcijas. Visą naują akcijų emisiją apmokėdama ją turtiniu įnašu įsigijo bendrovė „Saulės sprendimai“. Dabar „Saulės sprendimai“ vadinasi „iSun Lithuania“, o šią įmonę valdo I. Trinkūnaitė. Birželio pradžioje ši įmonė Vyriausybės pripažinta neatitinkanti nacionalinio saugumo interesų.

Po naujos akcijų emisijos išleidimo ir naujai išleistos emisijos apmokėjimo kiekvieno akcininko proporcija kapitale turėjo pasiskirstyti taip: A. Ringaila – 0,2627 proc. įstatinio bendrovės kapitalo, „Saulės sprendimai“ – 99,7373 proc. įstatinio bendrovės kapitalo.

Kartu buvo priimtas sprendimas atnaujinti „Setora“ įstatus ir įgalioti arba naują vadovą, arba M. Navicką, kuris jokių vadovaujančių pareigų įmonėje nėjo, pasirašyti naują įstatų redakciją. Šiame dokumente jis buvo pristatomas kaip advokatas.

„Delfi“ Registrų centre skelbia radę tai patvirtinantį 2021 m. kovo 26 d. pasirašytą „Setora“ įgaliojimą M. Navickui atstovauti bendrovės interesams. Jam suteikta teisė įmonės vardu sudaryti sandorius, prisiimti įsipareigojimus sudarant sutartis.

ELTA primena, kad trečiadienį portalas „15min.lt“ pranešė, jog teisėsauga sulaikė finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkę Ievą Trinkūnaitę ir jos sugyventinį Vilhelmą Germaną.

Anot portalo, teisėsauga tyrime dėl galimų finansinių nusikaltimų sulaikė ir buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės, konservatorės Monikos Navickienės vyrą, verslininką Mindaugą Navicką.

Specialiųjų tyrimų tarnyba birželį dėl galimai neskaidrios „Foxpay“ veiklos pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tyrimas vykdomas dėl galimo nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo ir kišimosi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą.

STT tyrimo ėmėsi, Lietuvos bankui atliekant patikrinimą dėl „Foxpay“ veiklos. Taip pat LB papildomai kontroliuoja centrinio banko nurodymų nesilaikiusios „Foxpay“ per mokėjimų sistemą „Centrolink“ teikiamas viešąsias paslaugas

„Foxpay“ vyriausybinės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos akiratyje atsidūrė, kai pastaroji neleido „Foxpay“ savininkei I. Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios pagrindinis akcininkas – M. Navickienės sutuoktinis M. Navickas.

M. Navickienė yra teigusi, jog I. Trinkūnaitė yra tolima jos giminaitė – vyro brolio žmonos sesuo. Vėliau 15min.lt pranešė, kad pernai ministrė kartu su I. Trinkūnaite ir jos sugyventiniu V. Germanu privačiu lėktuvu skrido į Dubajų. Dėl kilusio skandalo dėl ryšių su I. Trinkūnaite bei V. Germanu, M. Navickienė pasitraukė iš ministrės posto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA