D. Dargio ir kitų įtariamųjų bylos tyrimas artėja į pabaigą - Kas vyksta Kaune

D. Dargio ir kitų įtariamųjų bylos tyrimas artėja į pabaigą teismas tenkino prokuroro prašymą

ELTA / Ingrida Steniulienė 2024/10/16 16:03
D. Dargio nuotr.
D. Dargio nuotr.

Prekybos poveikiu byla, kurioje buvo sulaikytas ir įtarimų sulaukė kriminalų žurnalistas ir knygų apie nusikalstamą pasaulį autorius Dailius Dargis bei dar du asmenys, gali būti baigta tirti dar šiemet.

Gali būti, kad tyrimas bus baigtas artimiausiu metu. Apie tai Eltai užsiminė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius, kontroliuojantis šios bylos tyrimą.

Prokuroras trečiadienį kreipėsi į Kauno miesto apylinkės teismą, prašydamas pratęsti suėmimą kartu su D. Dargiu sulaikytam buvusiam „Aro“ pareigūnui Ovidijui Jūronui.

O. Jūronas už grotų praleido mėnesį, prokuroras dabar prašo dar dviem mėnesiams pratęsti jo suėmimą.

„Dar porai mėnesių reikia, iki teismo, teisme tada tegu sprendžia teisėjai“, – Eltai sakė R. Gailevičius.

„Taip, dar mėnesiukas, dar pora savaičių gerų ir bus baigtas. Artėjam link finišo. Visus tyrimus reikia baigti greitai, jeigu yra galimybė“, – Eltai sakė R. Gailevičius, paklaustas, ar tikrai taip greitai gali būti baigtas tyrimas.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai trečiadienį po pietų rengia posėdį dėl prokuroro pareiškimo pratęsti O. Jūrono suėmimą.

„Prokuroras prašo pratęsti kardomąją priemonę 2 mėnesių laikotarpiui. Pagrindas – gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui“, – Eltai teigė Kauno teismo atstovė Rugilė Gerdvilienė.

Ji vėliau informavo, kad prokuroro prašymas buvo patenkintas.

„Teismas tenkino prokuroro prašymą ir pratęsė kardomosios priemonės – suėmimo – terminą dviem mėnesiams, remdamasis BPK 122 straipsnio 1 dalies 2 punkte nurodytu pagrindu, jog asmuo gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui“, – Eltą informavo teismo atstovė.

ELTA primena, kad Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų rugsėjo 19 dienos nutartimi įtariamajam O. Jūronui ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, nustatant mėnesio suėmimo terminą, šį terminą skaičiuojant nuo rugsėjo 17 dienos.
Suėmimas buvo skirtas, nes, teismo manymu, įtariamasis gali trukdyti procesui.

Vėliau įtariamojo gynėjas advokatas Kauno apygardos teismui parašė skundą ir prašė panaikinti minėtą nutartį ir skirti švelnesnę kardomąją priemonę. Prokuroras prašė skundo netenkinti ir skundžiamą nutartį palikti nepakeistą.

Išnagrinėjusi skundą ir susipažinusi su teismui pateikta ikiteisminio tyrimo medžiaga, teisėjų kolegija padarė išvadą, kad įtariamajam suėmimas buvo paskirtas pagrįstai, todėl naikinti skundžiamos nutarties ir pakeisti įtariamajam taikomos kardomosios priemonės švelnesne nėra pagrindo, pranešė Kauno apygardos teismas.

Tuo metu D. Dargis spalio 1 dieną buvo paleistas į laisvę – teismas panaikino jam suėmimą ir įtariamąjį į laisvę paleido su apykoje.

Jis nuolat turi būti gyvenamojoje vietoje, išskyrus laiką nuvykti į teisėsaugos institucijas pagal jų šaukimą, jam taip pat skirtas 20 tūkst. eurų užstatas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos, įpareigojant nebendrauti bei neieškoti ryšių su tam tikrai asmenimis.

Prokuroras R. Gailevičius sako, kad nėra gavęs duomenų, kad D. Dargis pažeidinėtų kardomosios priemonės sąlygas.

Trečias įtariamasis, už korupcinius nusikaltimus jau anksčiau teistas buvęs advokatas Arturas Jušinskis, laikomas suimtas.

Kauno apylinkės teismo rugsėjo 19 d. sprendimu A. Jušinskis buvo suimtas 3 mėnesių laikotarpiui.

Įtariamojo advokatas taip pat rašė skundą apygardos teismui, tačiau teismas vyro iš suėmimo nepaleido.

Portalas delfi.lt skelbė kad D. Dargis kartu su bendrininkais, buvusiu „Aro“ pareigūnu O. Jūronu ir A. Jušinskiu iš kauniečio Tado Kaspučio mainais už jo problemų išsprendimą paperkant teisėsaugininkus reikalavo sumokėti 200 tūkst. eurų. T. Kasputis žinomas kaip su kriptovaliutomis susijusių verslų įkūrėjas ir savininkas.

„Delfi“ žiniomis, D. Dargiui pareikštame įtarime minima, kad jis kartu su bendrininkais reikalavo iš T. Kaspučio kyšio – 200 tūkst. eurų.

D. Dargis neigia savo kaltę dėl jam pareikštų kaltinimų prekyba poveikiu. Anot jo advokatės Aušros Ručienės, klientas kaltinimus sieja su savo parašytu straipsniu apie vieną asmenį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA