Lietuviai įmušė pirmieji, bet UEFA Tautų lygoje toliau lieka be taškų - Kas vyksta Kaune

Lietuviai įmušė pirmieji, bet UEFA Tautų lygoje toliau lieka be taškų

TV3.lt 2024/10/15 23:49
Futbolo rinktinė nusileido varžovams / E. Ovčarenko / BNS nuotr.
Futbolo rinktinė nusileido varžovams / E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos futbolo rinktinė UEFA Tautų lygos turnyre ir toliau lieka tuščiomis. Nors Edgaro Jankausko auklėtiniai pirmavo namuose akistatoje su Rumunija, bet galiausiai vis vien teko pripažinti varžovų pranašumą 1:2 (1:0).

Jau mačo pradžioje lietuviai turėjo puikų šansą pasižymėti, kurį ir išnaudojo. Rungtynių teisėjas į Rumunijos vartus paskyrė 11 m baudinį dėl žaidimo ranka baudos aikštelėje.

Nors po to šį epizodą jis dar ilgai nagrinėjo su VAR pagalba, bet galiausiai pirminį savo sprendimą paliko galioti. O Armandas Kučys nuo 11 m atžymos smūgiavo tiksliai ir Lietuvos rinktinė 7-ąją minutę išsiveržė į priekį 1:0.

Visgi toks rezultatas buvo neilgai. Po dešimties minučių identiška situacija nutiko prie lietuvių vartų.

Į mūsiškių vartus už žaidimą ranką baudos aikštelėje teisėjas irgi paskyrė 11 m baudinį, kurį Razvanas Marinas realizavo ir atstatė dvikovoje pusiausvyrą 1:1.

Vėliau progos pavojingesnių situacijų nesukūrė.

Bet antrojo kėlinio viduryje lietuviams dar teko traukti kamuolį iš savo vartų. Po baudos smūgio  į rumunų vartus, kamuolys varžovams atšoko palakiai ir šie pradėjo greitą kontrataką, kurios mūsiškia nesugebėjo nutraukti.

65-ąją minutę būtent greitos atakos smaigalyje atsidūręs Denisas Dragušas puikiu smūgiu nuginklavo lietuvių vartininką ir persvėrė rezultatą Rumunijos rinktinės naudai 2:1.

Lietuviai turėjo pakankamai laiko dar išlyginti rezultatą, bet rumunai gerai gynėsi. Mūsiškiai keliskart sukūrė pavojingas atakų užuomazgas, bet rimtomis progomis tai nevirto.

Galiausiai finalinis teisėjo švilpukas paskelbė Rumunijos rinktinės pergalę 2:1.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA