Seimas paskelbė pirmalaikių Jonavos rajono mero rinkimų datą - Kas vyksta Kaune

Seimas paskelbė pirmalaikių Jonavos rajono mero rinkimų datą

VRK / DELFI nuotr.
VRK / DELFI nuotr.

Lietuvos Respublikos Seimas spalio 15 dieną išleido nutarimą, kuriuo skelbiama, kad pirmalaikiai Jonavos rajono savivaldybės mero rinkimai šioje savivaldybėje turės būti surengti 2025 m. kovo 16 dieną.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad nuo šių rinkimų paskelbimo dienos prasideda Jonavos rajono savivaldybės mero rinkimų politinės kampanijos pradžia ir pradedami priimti savarankiškų politinės kampanijos dalyvių registravimosi dokumentai.

Politinės organizacijos ir save keliantys kandidatai jau gali registruotis dalyvauti pirmalaikiuose Jonavos rajono savivaldybės mero rinkimuose.

Politinės kampanijos dalyvių registracija vyks iki š. m. gruodžio 23 dienos.

VRK primena, kad tik Rinkimų kodekso nustatyta tvarka įregistruotas politinės kampanijos dalyvis turi teisę būti kandidatu arba kelti kandidatą dalyvauti rinkimuose. Taip pat – tik įregistruoti politinės kampanijos dalyviai gali priimti aukas ir įgyti turtinių prievolių dėl politinės kampanijos išlaidų.

Asmenys, norintys registruotis politinės kampanijos dalyviu, turėtų kreiptis į VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyrių, pateikdami politinės kampanijos dalyvio registracijai reikalingus dokumentus.

Gavusi dokumentus, VRK per 3 darbo dienas priims sprendimą dėl savarankiško politinės kampanijos dalyvio registravimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA