Kaune duris atvėrė ILTE konsultacijų biuras: žada įmonėms geresnes galimybes augti – Kas vyksta Kaune

Kaune duris atvėrė ILTE konsultacijų biuras: žada įmonėms geresnes galimybes augti

ELTA / Dominykas Datkūnas 2024/10/09 21:12
Gintarė Skaistė / DELFI nuotr.
Gintarė Skaistė / DELFI nuotr.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė išsakė lūkestį, kad naujai Kaune startavęs ILTE („Investicijos Lietuvos ekonomikai“, buv. „Invega“) tiesioginių konsultacijų biuro projektas leis tinkamai pritaikyti valstybės teikiamus instrumentus ir paslaugas verslo poreikiams. Pasak ministrės, šio projekto sėkmė galėtų lemti naujų konsultacijų biurų atidarymą ir kituose Lietuvos regionuose.

„Įmonėms dažnai trūksta žinių apie finansavimo alternatyvas, stinga žinių, kokios pagalbos gali tikėtis iš skirtingų valstybės programų. Be to, dažniausiai gavę neigiamą atsakymą banke, verslai kitur net nedrįsta kreiptis. ILTE konsultacijos yra tiesioginis kelias sulaužyti mitus apie finansavimo alternatyvas ir suteikti didesnes galimybes įmonėms augti išnaudojant turimus valstybės instrumentus, – pilotinio ILTE konsultacijų biuro pristatymo metu kalbėjo G. Skaistė.

„Visą spalį dar veiksiantis projektas leis ne tik įvertinti teikiamas paslaugas nacionaliniu mastu, jas dar geriau pritaikyti verslo poreikiams, bet ir steigti tokius biurus ir kituose Lietuvos regionuose“, – teigė ji.

ILTE valdybos narė, Klientų ir finansavimo sprendimų tarnybos vadovė Giedrė Gečiauskienė pažymi, jog atidaryti konsultacijų biurą Kaune buvo labai natūralus sprendimas, kadangi Kauno regiono įmonės sudaro 22 proc. visų ILTE klientų.

„Matome, kad poreikis individualioms konsultacijoms yra didelis, todėl dar šiemet planuojame sustiprinti mūsų galimybes klientams gauti konsultacijas Vilniuje, kur turime daugiausiai klientų, taip pat laikiną biurą planuojame ir Klaipėdoje. Tokiu būdu bus tikrai daugiau galimybių mūsų klientams gauti kokybiškas paslaugas arčiau“, – sakė G. Gečiauskienė.

Finansų ministerija informuoja, kad laikinajame klientų konsultavimo biure Kaune jau susitikta su 28 įmonėmis bei du kartus vyko bendrieji ILTE finansavimo galimybių pristatymai verslui ir kitų sektorių atstovams, subūrę 45 įmonių atstovus. Pasak ministrės, papildomi konsultacijų biurai verslui kituose regionuose galėtų atsidaryti ateinančiais metais.

ILTE šį rudenį pradėjo pilotinį projektą – rugsėjo-spalio mėnesiais, kartą per savaitę Kaune konsultuoja verslo, taip pat klientus iš kitų sektorių – žemės ūkio, viešojo sektoriaus atstovus jiems rūpimais finansavimo klausimais.
Seime yra pateiktas G. Skaistės inicijuotas įstatymo projektas, kuriuo numatoma ILTE suteikti nacionalinio plėtros banko statusą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA