Kaunas pirmas įžiebs Kalėdų eglę: šventinis koncertas ir eglutė kainuos 260 tūkst. eurų – Puslapis 3 – Kas vyksta Kaune

Kaunas pirmas įžiebs Kalėdų eglę: šventinis koncertas ir eglutė kainuos 260 tūkst. eurų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau aišku, kad Kauno Kalėdų eglės įžiebimas vyks lapkričio 23 dieną, tačiau kauniečiai vis dažniau spėlioja, kaip atrodys šventinė žaliaskarė? Ar ją vėl dabins menininkė ir ilgametė Kauno puošėja Jolanta Šmidtienė?

Kaip jau skelbta, šiais metais Kauno Kalėdų eglė bus gyvas medis. Miestas jau pradėjo geradarių paiešką, tikisi, kad dailiai nuaugusią ir bent 16 metrų aukščio eglę Kaunui padovanos gyventojai. Aiškėja, ir tai, kad prie Kalėdų pasakos šiais metais nebeprisidės ilgametė dekoracijų kūrėja, menininkė J. Šmidtienė.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė, šiais metais Kauno miesto Kalėdų eglutės papuošimo idėjos ir jos įgyvendinimo sutartis pasirašyta su konkurso laimėtoju UAB „Adam Decolight“.

„Eglutės vertė 66 115 eurų be PVM (80 tūkst. eurų su PVM – aut. past.). Papildomiems papuošimams šiais metais lėšos neplanuojamos, bus naudojami ankstesniais metais naudoti miesto papuošimai“, – komentavo A. Augonė.

J. Šmidtienės kurtos Kalėdų eglės

Estijos įmonės padalinys Lietuvoje UAB „Adam Decolight“ skelbiasi esanti „šventinės ir kalėdinės puošybos lyderė Baltijos šalyse“. Tiesa, bendrovė ilgametė Kauno puošėja – velykinius bei kalėdinius papuošimus būdavo galima išvysti Santakos parke, ant gatvių apšvietimo stulpų, Laisvės alėjos fontano vietoje bei kt. Bendrovės lemputės šiuo metu puošia ir Laisvės al. liepas.

Primename, kad Kauno Kalėdų eglutės papuošimais J. Šmidtienė rūpinosi nuo 2009-ųjų metų, tik 2017-ais metai buvo išimtis, kai Kalėdinę atmosferą bandė sukurti bendrovė „Medusa Concert“.

Kalėdinė Kauno eglutė 2017 m.


Šventinis miestelis kelsis į naują vietą

Dėl prasidėjusių Rotušės aikštės archeologinių kasinėjimų ir netrukus užvirsiančių aikštės rekonstrukcijos darbų, pagrindinė Kalėdų eglė šiais metais stovės Vienybės aikštėje.

Ilgą laiką tęsiama tradicija, jog pagrindinė miesto eglė stovi Rotušės aikštėje pradėta prieš 16 metų. Prieš tai, vienos vietos eglutė neturėjo – stovėjo Vienybės aikštėje, Laisvės alėjos fontano vietoje, prie Muzikinio teatro ir kitur.

2004 metų Kauno eglučių nupuošimas

Koncertas brangesnis nei pernai

Šiais metais eglutės įžiebimo koncertą organizuos visiems puikiai pažįstamas ir ne vieną šventinį koncertą mieste jau rengęs kaunietis. Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja A. Augonė atskleidė, kad Kalėdų pasaką šiais metais kurs aktorius bei režisieriaus Andriaus Žiurausko valdoma Mažoji bendrija „Žiurausko laisvė“.

Anot A. Augonės, šių metų šventinio koncerto sutarties vertė – 180 tūkst. eurų. Pernai šventinis koncertas miestui kainavo apie 170 tūkst. eurų, o eglutės puošyba – 160 tūkst. eurų.

Tiesa, Naujųjų metų sutiktuvių koncerto MB „Žiurausko laisvė“ neorganizuos. „Jau tampa tradicija, kad Naujų metų sutikimo švente Kauno mieste pasirūpina Kauno kultūros centras“, – teigė A. Augonė.

Kaunas eglę įžiebs pirmas

Šiais metais Kaunas Kalėdų eglę įžiebs lapkričio 23 dieną, Vilnius – lapkričio 29 d. Šią dieną eglutės įžiebimo šventę planuoja ir Panevėžys, tačiau tiksli data dar nėra patvirtinta.

Tuo metu Šiauliai ir Marijampolė su švente neskubės – abu miestai eglutę įžiebti planuoja gruodžio 7-ąją. Klaipėda ir Alytus Kalėdų eglės įžiebimo datos viešai dar neskelbia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA