Kiek laiko šventinės lemputės dar puoš Laisvės alėją? | Kas vyksta Kaune

Kiek laiko šventinės lemputės dar puoš Laisvės alėją?

R. Tenio nuotr.

Didžiosios žiemos šventės praūžė, tačiau pakilią nuotaiką kuriantys papuošimai apleido ne visas miesto erdves. Lapkričio pabaigoje Laisvės alėjos liepose sutviskusios lemputės kauniečiams taip patiko, kad jas nuspręsta palikti, Kauno lietuviškumą toliau deklaruoja ir Sausio 13-osios proga pakabintos trispalvės.

Konkrečios datos „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė nenurodė, bet patikino, kad kurį laiką lemputės Laisvės alėjoje dar švies.

„Kauniečius jos džiugins tol, kol dienos vis dar trumpos. Beje, sulaukiame nemažai miestiečių atsiliepimų, kad tokios švieselės, matomos vakarais einant Laisvės alėja, pakelia nuotaiką“, – sakė A. Augonė.

Primename, kad astronominiu požiūriu dienos už naktis bus trumpesnės iki pavasario lygiadienio kovo 20 d., kai dienos ir nakties trukmė susilygins, o po to šviesusis paros metas ilgės ir triumfuos per Jonines.

Kalėdinis apšvietimas

625 metrai lempučių Laisvės alėjoje nusidriekė lapkričio pabaigoje, likus kiek daugiau nei mėnesiui iki Kalėdų. Šventiškai apšviesti Kaune taip pat buvo tiltai, gatvių stulpai, Senamiesčio erdvės, Santakos parkas ir kitos vietos.

Nupuošiama Kalėdų eglutė

Lemputės daug kur švytėjo iki Trijų karalių, kai sulig Kalėdų eglutės nupuošimu Kaunas atsisveikino su šventėmis ir veidu atsisuko į rūsčią ribojimų žiemą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA