Išankstinis balsavimas Kauno savivaldybėje vyko tamsoje – Kas vyksta Kaune

Išankstinis balsavimas Kauno savivaldybėje vyko tamsoje papildyta

Portalo “Kas vyksta Kaune” skaitytojai informavo, kad antradienį prasidėjęs išankstinis balsavimas laikinojoje sostinėje neapsiėjo be nesklandumų. Į Kauno savivaldybę, kur vyksta išankstinis balsavimas atvykę rinkėjai turėjo balsuoti tamsoje.

Paaiškėjo, kad pagrindinėje didžiojoje salėje dingo apšvietimas.

Kaip portalui “Kas vyksta Kaune” teigė Šilainių rinkimų apygardos pirmininkė, atsakinga už išankstinį balsavimą Kauno mieste, elektra salėje dingo maždaug 19 valandą.

“Dingo apšvietimas, tačiau kompiuteriai dirba, komisija išduoda biuletenius, žmonės balsavimo patalpoje pasišviečia mobiliaisiais telefonais”, – pasakojo Elena Skirmantienė.

Teigiama, kad iki balsavimo pabaigos likus 15 minučių, į išankstinio balsavimo vietą atvyko ir elektrikai, kurie bando sutvarkyti gedimą.


„Išankstinį balsavimą organizuojanti komisija mus informavo, kad rinkėjų priėmimas ir balsavimo procesas dėl to nesutriko. Rinkimų komisijos kompiuteriai veikia, todėl rinkėjų priėmimas ir balsavimo organizavimas tęsiamas“, – pranešė VRK.

Anot jos, komisijos nariai dirba pasišviesdami žibintuvėliais, o rinkėjai pildo biuletenius naudodami mobiliųjų telefonų žibintuvėlius.

„Kaune dirbantys kolegos mus informavo, kad lauke eilėje laukiančių rinkėjų šiuo metu nėra, o prieblandoje balsuojantys rinkėjai labai supratingi“, – teigia komisija.

Primename, kad išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose vyksta antradienį ir trečiadienį.

VRK skelbė, kad balsavimas iš anksto vyks spalio 8–10 dienomis 7–20 valandomis. Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje visose 60 Lietuvos savivaldybių, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Sekmadienį – pagrindinę Seimo rinkimų dieną – rinkimų apylinkės duris atvers 7 valandą ryto ir dirbs iki 20 valandos vakaro.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA