A. Jagelavičiūtės kapą papuošė išraiškingas antkapis: ant jo – ne vienas jautrus simbolis (foto) – Puslapis 2 – Kas vyksta Kaune

A. Jagelavičiūtės kapą papuošė išraiškingas antkapis: ant jo – ne vienas jautrus simbolis (foto)

delfi.lt 2024/10/07 16:48
Karmėlavos kapinėse atidengtas A. Jagelavičiūtės paminklas / J. Kalinsko nuotr. / ELTA
Karmėlavos kapinėse atidengtas A. Jagelavičiūtės paminklas / J. Kalinsko nuotr. / ELTA
Karmėlavos kapinėse atidengtas A. Jagelavičiūtės paminklas / J. Kalinsko nuotr. / ELTA
Karmėlavos kapinėse atidengtas A. Jagelavičiūtės paminklas / J. Kalinsko nuotr. / ELTA

Spalio 7-oji diena ilgam išliks atmintyje stilistės, nuomonės formuotojos Agnės Jagelavičiūtės artimiesiems bei bičiuliams. Pirmadienį buvo atidengtas žinomos moters paminklas Karmėlavos kapinėse.

Pirmadienį A. Jagelavičiūtės artimiausi žmonės bei bičiuliai susirinko į Bernardinų bažnyčioje vykusias mišias. Po jų Karmėlavos kapinėse atidengtas stilistės, nuomonės formuotojos paminklas.

Jautrią akimirką buvo galima pastebėti prie kapo besiburiuojančius žmones, kurie su giliu liūdesiu prisimena mirusią žinomą moterį. Ne vienas jų braukė ašaras, kai žodį tarė mama Nijolė Jagelavičienė.

Kiek vėliau buvo pašventintas A. Jagelavičiūtės paminklas kapinėse apsilankiusio kunigo.

Naują nuomonės formuotojai skirtą paminklą puošia žodžiai: „Ir tai praeis… Nejaugi tai tiesa, kad tu čia… Mama, sūnus ir draugai“ bei simboliai: „Agnė Jagelavičiūtė 1980–2022“.

Ant tamsiai mėlynos spalvos akmens galima pastebėti ir daugelį metų A. Jagelavičiūtę lydėjusias aukso spalvos žvaigždes.

„Delfi“ primena, kad gruodžio 28-ąją artimieji bei bičiuliai minės stilistės, nuomonės formuotojos Agnės Jagelavičiūtės mirties metines, o spalio 7-ąją moteris būtų šventusi savo 44-ąjį gimtadienį. Šią dieną jos mama Nijolė Jagelavičienė pakvietė visus dar kartą prisiminti dukrą ir pasimelsti už ją Bernardinų bažnyčioje.

Mišios už A. Jagelavičiūtę buvo laikomos pirmadienį, Bernardinų bažnyčioje. Apie tai pranešusi N. Jagelavičienė artimųjų turėjo ir dar vieną prašymą. Pirmadienio popietę Karmėlavos kapinėse bus atidengtas ir jos dukros paminklas, todėl moteris kvietė tai padaryti susirinkus kartu.

Jau prieš 12 val. pagerbti A. Jagelavičiūtės atminimo rinkosi daugybė jos pažįstamų ir gerų bičiulių. Vos įėjus į bažnyčią buvo galima pastebėti netoli altoriaus padėtą ir A. Jagelavičiūtės nuotrauką ir baltų rožių žiedus, šalia jų degė žvakės.

Mišios dalyvavo žinomos nuomonės formuotojos mama N. Jagelavičienė, prisiminti savo artimą draugę atvyko Gytis Ivanauskas, Elena Puidokaitė-Bruzgulienė ir kiti.

Šį rudenį garsi stilistė, knygų autorė ir nuomonės formuotoja A. Jagelavičiūtė būtų minėjusi savo 44-ąjį gimtadienį. Deja, jau antrus metus spalio 7-oji jos mamai N. Jagelavičienei bei visiems, pažinojusiems Agnę, nebėra tokia, kokia būdavo anksčiau, mat 2022-ųjų žiemą stiliaus ikona vadinta moteris paliko šį pasaulį.

Dukros gimimo dienos išvakarėse N. Jagelavičienė socialiniuose tinkluose kreipėsi į žmones, pranešdama svarbią žinią. Moteris Agnės bičiulius, bendražygius ir gerbėjus, pakvietė pagerbti dukros atminimą.

„Mielieji,

Rytoj – spalio 7 diena. Man, kaip Jūs žinote, ji yra labai svarbi. Viliuosi, kad ta diena pilna prisiminimų ir Jums.

Nenumaldomai bėga laikas, bet laikas netekties skausmo nesumažino. Jau antri metai, kai mano Agnės nebėra, ir tik prisiminimai, ir Jūsų palaikymas man suteikia jėgų ir noro gyventi…

Spalio 7 d. 12:00 kviečiu maldai už Agnę – Bernardinų bažnyčioje (Maironio g. 10, Vilnius),

15:00 prašau padėti atidengti paminklą, paskutinį Agnės būstą šioje žemėje – Karmėlavos kapinėse.

Linkėdama ramybės su meile,

Nijolė“, – savo Facebook paskyroje savaitgalį rašė N. Jagelavičienė.

Apie spalvingą A. Jagelavičiūtės gyvenimą ir jos patirtis kviečiama prisiminti į širdį įsileidžiant ir jos kūrybą. Spalio 1-ąją, „Vieno paveikslo galerijoje“ buvo atidaryta Agnės kūrybos darbų paroda.

Žinia apie atidaromą A. Jagelavičiūtės darbų parodą žinomos moters gerbėjus pasiekė jai pasklidus socialiniuose tinkluose. Vilniaus Židinio suaugusiųjų gimnazija anksčiau pranešė, kad paroda bus atidaroma spalio 1-ąją, antradienį, 11:15 val.

„Menas parodo, kad turinys yra nepalyginamai svarbesnis už brangų popierėlį supakuotą į tuštumą. Menas tave išmoko sakyti tiesą.

„Menas parodo, kad turinys yra nepalyginamai svarbesnis už brangų popierėlį supakuotą į tuštumą. Menas tave išmoko sakyti tiesą.

Menas nepadaro iš tavęs menininkės, jis padaro daugiau – jis suteikia tau galimybę tapti tuo, kuo visada svajojai – savimi.

Tu esi menas!“ Agnės Jagelavičiūtės atskirai pristatinėti nereikia“, – buvo rašoma Vilniaus Židinio suaugusiųjų gimnazijos žinutėje.

Žinia apie netikėtą A. Jagelavičiūtės mirtį Lietuvą sukrėtė 2022-ųjų gruodžio 28-ąją. Garsiai stilistei tada buvo vos 42-eji.

Buvo pranešama, kad A. Jagelavičiūtė sunkiai sirgo, dėl ligos ji pateko į ligoninę, buvo gydoma reanimacijos skyriuje dėl plaučių uždegimo, kuris, deja, komplikavosi.

Amžinojo poilsio žinoma menininkė, knygų autorė, stilistė A. Jagelavičiūtė (1980–2022) atgulė ypatingoje vietoje – šalia savo tėčio Leono Jagelavičiaus (1956–1994) ir močiutės gimtajame mieste, Karmėlavos kapinėse.

A. Jagelavičiūtė – puikiai visiems pažįstama stilistė, dizainerė, buvusi mados žurnalo „L’Officiel“ redaktorė, televizijos laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė.

Moteris gimė Kaune, vėliau mokėsi Kauno „Aušros“ gimnazijoje, Vilniuje baigė „Vilniaus dizaino kolegiją“, drabužių dizaino studijas, o „Vilniaus dailės akademijoje“ – tapybos bakalauro diplomą.

Agnė išgarsėjo pirmajame Lietuvoje realybės šou „Akvariumas“, dirbo garsiojoje „TV Pagalbos“ komandoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA