Sustabdyta restorano Kaune veikla: šalia indų maistui – ir automobilio padanga, ir darbuotojų avalynė (foto) – Puslapis 2 – Kas vyksta Kaune

Sustabdyta restorano Kaune veikla: šalia indų maistui – ir automobilio padanga, ir darbuotojų avalynė (foto)

„Devi Indian“ restoranas / VMVT nuotr.
„Devi Indian“ restoranas / VMVT nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) laikinai sustabdė UAB „Almoro“ indiškų patiekalų restorano „Devi Indian“ veiklą Kaune, Vilniaus g. 16.

Netikėto apsilankymo metu restorane, kaip pažymi VMVT, inspektoriai užfiksavo daugybę pažeidimų, tarp kurių: netinkamos higienos sąlygos, nešvarios patalpos, neteisingas kai kurių maisto produktų laikymas ir sandėliavimas, nepasirūpinta personalo higiena ir sveikata.

Nustatyta, kad restorano virtuvės patalpos bei maisto ruošimo įrenginiai buvo netinkamai valomi ir gerai neprižiūrimi – susikaupusių nešvarumų buvo gausu po gamybiniais stalais bei po virtuvėje esančiu kepimo įrenginiu, šaldytuvais, ant lentynų, ventiliacijos gaubto, įsisenėjusiais riebalais buvo pasidengę gamybiniai stalai.

Patikrinimo metu užfiksuota ir maisto produktų sandėliavimo trūkumų, pavyzdžiui, birūs produktai laikyti ant drėgmei neatsparių lentynų paviršių, sandėlyje kartu su maisto produktais buvo sudėta ir pašalinių daiktų.

Bendrai vienoje patalpoje su gėrimais, vienkartiniais indais maistui ant grindų laikyti ir darbuotojų asmeniniai rūbai bei avalynė, įvairūs pašaliniai daiktai, tokie kaip nenaudojama automobilio padanga ar lauko kėdės.

Su maistu dirbusių darbuotojų asmens higiena nebuvo tinkamai užtikrinta: prie plautuvės pasigesta būtinų rankų dezinfekcijos ir nusausinimo priemonių. Dalis virtuvės darbuotojų nepateikė inspektoriams medicininių sveikatos patikros knygelių, o kai kurių sveikatos patikros galiojimo laikas jau buvo pasibaigęs.

Restorano veikla sustabdyta, kol bus pašalinti visi pažeidimai, o ateityje jis bus priskirtas didesnės rizikos įmonių grupei ir tikrinamas dažniau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA