Mergaitės pagrobėjas iš Kauno stos prieš teismą: jo suėmimą prašoma pratęsti 3 mėnesiams – Kas vyksta Kaune

Mergaitės pagrobėjas iš Kauno stos prieš teismą: jo suėmimą prašoma pratęsti 3 mėnesiams

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2024/10/04 08:59
R. Tenio, DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas.
R. Tenio, DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas.

Liūdnai pagarsėjęs, 9 metų mergaitės pagrobimu įtariamas 42 metų kaunietis Gediminas Filipavičius netrukus stos prieš teismą, kur bus sprendžiamas jo suėmimo pratęsimo klausimas.

Pirmadienį įvyksiančiame Kauno apygardos teismo posėdyje prokuratūra siūlys, kaip įtariama, gatvėje vaiką pagrobusio ir prievarta savo garaže jį laikiusio G. Filipavičiaus suėmimą pratęsti ilgiausiai leistinam 3 mėnesių terminui, motyvuojant, jog jis gali slapstytis nuo teisėsaugos ir trukdyti procesui. Dabartinis suėmimo terminas baigiasi pirmoje spalio pusėje.

Kol kas neaišku, ar posėdyje suimtasis dalyvaus nuotoliniu būdu, būdamas Kauno kalėjime.

Lietuvą savo poelgiu sukrėtęs G. Filipavičius yra suimtas jau 9 mėnesius, už vaiko pagrobimą jam gresia kalėjimas iki 8 metų.

Per vieną apklausų jis savo kaltę pripažino.

Prokuroras Mindaugas Sabaitis anksčiau minėjo portalui Lrytas, jog tyrimą baigti planuojama iki spalio vidurio.

Praėjusį pavasarį buvo atlikta G. Filipavičiaus psichiatrinė ekspertizė, kurios metu buvo nustatyta, kad išpuolio prieš vaiką metu jis suvokė savo veiksmus, yra pakaltinamas ir gali stoti prieš teismą.

Nepažįstamą jam vaiką pagrobęs vyras laikė gyventi pritaikytame garaže Kauno pakraštyje ilgiau nei dvi paras, kol mergaitės neišvadavo šturmą surengę „Aro“ pareigūnai.

Šioje baudžiamojoje byloje G. Filipavičiui yra inkriminuojamos dar dvi nusikalstamos veikos vaiko atžvilgiu, kurių pareigūnai neįvardijo, siekiant nepakenkti mažametės interesams ir tyrimo sėkmei.

Į teismą atvežtas G. Filipavičius

Patykojo laukiančią autobuso

Mergaitė buvo pagrobta 2024 metų sausio 7-ąją, prieš 17 valandą, laukdama autobuso sustojime Chemijos gatvėje.

Užpuolikas, privažiavęs automobiliu, ją įstūmė į mašinos vidų. Su savo auka jis nebuvo pažįstamas. Į paieškas aktyviai įsitraukus visuomenei, profesionaliai savo pareigas atlikus policijai, vaikas buvo pakankamai operatyviai surastas ir išvaduotas iš pagrobėjo gniaužtų.

Tai įvyko sausio 9-ąją, prieš pat vidurnaktį. Mažametė buvo sušalusi – jos kūno temperatūra buvo nukritusi žemiau normos.

Mergaitė kurį laiką buvo gydoma Kauno klinikose, o po to išleista į namus.

Kriminalistų duomenimis, G. Filipavičius kruopščiai rengėsi nusikaltimui. Garažą šturmavusius „Aro“ vyrus šokiravo jo aplinka, viduje rasti daiktai.

Kaltę pripažino

G. Filipavičius per vieną pirminių apklausų savo kaltę dėl 9-metės pagrobimo iš esmės pripažino, tačiau parodymų tąsyk nedavė, jam inkriminuojamo nusikaltimo detalių pareigūnams nepasakojo.

Dar vasarį, Kauno apylinkės teismui svarstant vieną G. Filipavičiaus administracinių bylų, žurnalistams jis prisipažino, jog buvo pagrobęs mergaitę: tuo metu nerišliai dėstė, jog grobti vaiko nenorėjo, tai esą atsitiko „netyčia“.

Iš pradžių buvo manoma, pagrobėjo aukų galėjo būti ne viena, bet kol kas pareigūnai plačiau nekomentuoja, ar pavyko surinkti pakankamai įrodymų šiems įtarimams pagrįsti.

Garsėjo keistu būdu

Savo firmą įkūręs G. Filipavičius užsiėmė automobilių remonto verslu, turėjo servisą Kauno Eigulių mikrorajone esančiame garažų masyve, buvo įsigijęs apie 10 garažų įvairiose miesto vietose.

Savo šeimos neturintis keisto ir uždaro būdo kaunietis anksčiau buvo baustas dešimtis kartų už aplinkosaugos reikalavimų, viešosios tvarkos bei kitokio pobūdžio pažeidimus.

Visuomenę pašiurpinusį vyrą pažįstantys žmonės pasakojo, jog jis viename savo garažų buvo įsirengęs baseiną ir bėgimo taką.

Žmonėms krito į akis ir galimas G. Filipavičiaus šykštumas – pasakojama, kad jis netgi pats sau taisydavo dantis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA