Kaune – išpuoliai prieš „Mere“ parduotuves – Kas vyksta Kaune

Kaune – išpuoliai prieš „Mere“ parduotuves

„Mere“ stendai / Skaitytojų nuotr.
„Mere“ stendai / Skaitytojų nuotr.

Ketvirtadienio rytą kauniečiai pastebėjo, kad ant kelių prekybos centro „Mere“ stendų atsirado užrašas „Rusiška parduotuvė“, kurį papildė ir greta nupiešta sovietinė simbolika.

Pirmosios nuotraukos su „pagražintu“ reklaminiu stendu naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė apie 8 val. ryto: „Šiandien prie Rokų naujos parduotuves „Mere“, – pranešė kaunietis.

Kiek vėliau, apie stendą su sovietine simbolika pranešė dar vienas skaitytojas: „Rokai nepasiduoda rusiškoms parduotuvėms“, – rašė vyras.

Panašių pranešimų sulaukta ir ketvirtadienio vidurdienį.

Pareigūnai aiškinasi situaciją

Kaip ketvirtadienį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) atstovė, šiandien 8.31 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Rokų gatvėje, ant parduotuvės reklaminio stendo dažais užpurkšti rusiški simboliai.

„Nuvykus pareigūnams paaiškėjo, kad simboliai užpurkšti ant dviejų stendų – Rokų g. ir J. Borutos g. Dėl įvykio pradėtas aplinkybių patikslinimas“, – teigė Kauno apskr. VPK atstovė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad prekybos tinklas „Mere“ priklauso Rusijos kapitalo bendrovei „Svetofor“. Nors „Mere“ parduotuves valdo Lietuvoje įsteigta bendrovė UAB „Valientė“, visgi paties „Svetofor“ vadovybė įsikūrusi Krasnojarske.

Šiuo metu „Mere“ parduotuvės Europoje veikia Lietuvoje, Rumunijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Čekijoje, Graikijoje ir Serbijoje.

Nuo karo pradžios „Mere“ parduotuvės uždarytos Jungtinėje Karalystėje, Belgijoje ir Ispanijoje.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA