Vyriausybė atleido S. Greičių iš PAGD direktoriaus pareigų – Kas vyksta Kaune

Vyriausybė atleido S. Greičių iš PAGD direktoriaus pareigų

ELTA / Augustė Lyberytė 2024/10/02 15:00
Saulius Greičius. ELTA / D. Labučio nuotr.
Saulius Greičius. ELTA / D. Labučio nuotr.

Nepaisant ugniagesių bendruomenės atstovų raginimų skirti dabartinį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorių Saulių Greičių antrajai kadencijai, trečiadienį Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui atleisti vadovą iš pareigų.

Spalio 6 d. baigiasi S. Greičiaus penkerius metus trukusi kadencija PAGD vadovo pareigose. S. Greičius departamento direktoriumi pradėjo dirbti 2019 m. spalio 7 d.

Tiesa, S. Greičius galėtų vadovauti PAGD antrąją kadenciją, tačiau vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pirmadienį nurodė, jog tai nebus daroma.

„Norėčiau padėkoti generolui Sauliui Greičiui už tarnybą, už bendrą darbą su Vidaus reikalų ministerija ir tuos pasiektus tikrai gerus rezultatus, kas susiję su tarnybos sustiprinimu, su pareigūnų aprūpinimu. Ir, žinoma, už skaidrumą“, – trečiadienį vykusio Vyriausybės posėdžio metu sakė A. Bilotaitė.

Tarpusavyje nesusijusių Eltos šaltinių žiniomis, viena iš priežasčių, kodėl S. Greičiui nepasiūlyta pratęsti kadenciją – ugniagesių reakcija į liepą šalyje siautusią ir daug žalos pridariusią audrą. Neoficialiai kalbama, kad S. Greičiui priekaištaujama dėl to, kad audros išvakarėse gyventojams nebuvo išsiųsti perspėjimo pranešimai apie sustiprėsiantį vėją, lietų.

Tuo metu Ugniagesių ir pareigūnų profesinės sąjungos viešai reikalavo pratęsti S. Greičiaus kadenciją. Visgi, anot jų, kol kas bendruomenės raginimų dėl naujo vadovo atėjimo nėra klausomasi.

Paklausta, ar S. Greičius nėra teikiamas vadovauti PAGD antrai kadencijai dėl nesutarimų apie tai, kaip turėjo būti reaguojama į liepą šalyje siautusią audrą, pirmadienį A. Bilotaitė tvirtino gandų komentuoti nenorinti.

Šaltinių teigimu, vadovauti PAGD yra pasiūlyta dabartiniam policijos generaliniam komisarui Renatui Požėlai. Jis policijos generaliniu komisaru penkerių metų kadencijai paskirtas 2019 metais, jo kadencija baigiasi šių metų lapkritį. Apie tai, ar jam yra siūloma vadovauti PAGD, ministrė A. Biliotaitė kol kas nekomentuoja.

Kaip numato įstatymas, ministro teikimu centrinių statutinių įstaigų vadovus 5 metų kadencijai į pareigas skiria ir iš jų atleidžia Vyriausybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA