Sinoptikai: pirmosios spalio naktys bus vėsios, o dienos darganotos – Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: pirmosios spalio naktys bus vėsios, o dienos darganotos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Anticiklonui keliaujant toliau į rytus, kartu su juo pasitrauks ir saulėti orai, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Ryto valandomis užslinkus debesims, apsiniaukęs dangus išliks visą dieną. Daugelyje Lietuvos rajonų numatomas lietus, tik šalies vakariniame pakraštyje galima tikėtis daugiau pragiedrulių. Tačiau ir ten iškris nedidelis lietus. Vyraus šiaurės rytų, rytų krypties vidutinio stiprumo, 5–10 m/s vėjas.

Antradienis tikrai nelepins šiluma, nes aukščiausia oro temperatūra šalyje pasieks tik 7–12 laipsnius šilumos. Naktį iš antradienio į trečiadienį taip pat galima tikėtis rudeniškų orų. Daugelyje rajonų bus debesuota ir palis. Daugiausia vyraus nedidelis lietus.

Pūs besikeičiančios krypties ir vidutinio stiprumo vėjas. Laukia dar viena vėsi naktis. Termometro stulpelis daug kur nukris iki 3–8 laipsnių šilumos. Kai kur dirvos paviršiuje gali susidaryti šalna siekianti 0–3 laipsnius šalčio.

Trečiadienio dieną saulėtų orų taip pat nereikia tikėtis. Bus debesuota ir vietomis nestipriai palis. Vėjas taip pat besikeičiančios krypties, 3–8 m/s. Diena jau bus pora laipsnių šiltesnė nei savaitės pradžioje, oras sušils iki 9–14 laipsnių.

Antroji savaitės pusė prasidės lietingais orais, tačiau bent iki savaitgalio naktys bus kiek šiltesnės ir šalnų tikimybė labai menka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA