Uždaromas Kauno senamiestyje picomis klientus džiuginęs restoranas – Kas vyksta Kaune

Uždaromas Kauno senamiestyje picomis klientus džiuginęs restoranas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno senamiestyje, Kurpių gatvėje, įsikūręs „Jurgis ir Drakonas“ restoranas atsisveikina su lankytojais – pranešė apie užsidarymą.

„Labai gaila, bet deja turim sakyt Kaunui sudie! Senamiestis labai nutilo ir tiesiog jau neturi tiek svečių, kad galėtų gyvuoti. Spalis paskutinis mėnuo – ateikit! Lauksim!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė restoranas „Jurgis ir Drakonas“.

Po įrašu socialiniame tinkle pasipylė ir liūdni klientų komentarai.

„Negaliu patikėti, labai, labai liūdna. Picas valgėm tik čia…“ – komentavo viena iš restorano klienčių.

Atskleidė priežastį

Portalui Žmonės.lt restorano bendrasavininkė Beata Nicholson, įvardijo, kodėl teko priimti tokį sprendimą.

„Kaune labai sumažėjo srautas dėl antrus metus remontuojamo senamiesčio. Mes nesame pačioje Laisvės alėjoje, o visas gyvenimas vyksta ten. Esame mažoje senamiesčio gatvėje, o pasikeitus tvarkai dėl įvažiavimo, visai sumažėjo srautai. Nusprendėme, kad negalime veikti nepelningai“, – Žmonės.lt sakė Beata Nicholson.

Tuo metu Beatos sesuo, verslininkė Odeta Bložienė portalui Žmonės.lt atskleidė, kad galimybių restoraną perkelti į kitą Kauno vietą – nėra.

„Visos savivaldybės pastangos sumažinti srautus į senamiestį, tikrai pasiteisino. Rotušės remontas, eglutės iškėlimas į kitą vietą, uždarytos gatvės, įvažiavimo mokesčiai… Kauno senamiestis nepasižymėjo intensyviu srautu, o dabar išvis jo nebėra. Elgiamės, kaip diktuoja srautai“, – portalui pridūrė ji.

Nuo remonto iki naujos rinkliavos

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad senamiestyje mažinti transporto priemonių srautus užsimota įvedant Sumažintos taršos zoną bei papildomą rinkliavą.

Tiesa, žmonių srautai Kauno senamiestyje jau sumažėjo vykstant Vilniaus gatvės remontui. Šiais metais pradėta ir Rotušės aikštės rekonstrukcija, čia jau kurį laiką vyksta archeologiniai kasinėjimai.

Būtent dėl to, šiemet iš Kauno senamiesčio į Vienybės aikštę perkeliamas ir kalėdinis miestelis bei pagrindinė miesto Kalėdų eglė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA