Grupė „D.I.K.V.A.Š.“ dalinasi singlu ir vaizdo klipu „Minkštoji Galia“: kaip kūrėjai privalome kalbėti skaudžiomis temomis – Kas vyksta Kaune

Grupė „D.I.K.V.A.Š.“ dalinasi singlu ir vaizdo klipu „Minkštoji Galia“: kaip kūrėjai privalome kalbėti skaudžiomis temomis

Pranešimas spaudai 2024/09/29 10:26
R. Daukšaitės nuotr., vaizdo klipo stop kadras / Kas vyksta koliažas
R. Daukšaitės nuotr., vaizdo klipo stop kadras / Kas vyksta koliažas

Nuo 2005 metų kartu kurianti roko grupė „D.I.K.V.A.Š.“ dalinasi singlu „Minkštoji Galia“ iš trečiojo albumo. Šis neskaidrumo temą Lietuvoje liečiantis singlas pasirodė su satyriniu, muzikiniu klipu kurtu Kaune gyvenančių menininkų.

„Kartą atėjau į repeticiją ir išrėžiau įkvepiančią kalbą apie tai, jog mes kaip kūrėjai privalome reaguoti ir kalbėti skaudžiausiomis temomis. Po kelių savaičių Mantas atnešė dvi dainas, viena jų „Minkštoji Galia“. Mes renkamės kalbėti, nes tyla reikštų pritarimą, o mes vis dar tikime laisvo ir skaidraus Kauno ir visos Lietuvos idėja“, – kūrinio atsiradimo istorija dalinasi grupės vokalistė Martyna Gedvilaitė.

„Minkštoji galia“ vaizdo klipo iškarpa

„D.I.K.V.A.Š.“ dar 2010 metais išleido debiutinį savo albumą „Pasaulis už lango“, o po dešimties metų antrąjį „Jautis už ragų“ (2020 m.). „Minkštoji Galia“ yra finalinis anonsas į trečiąjį albumą, pasirodysiantį jau šių metų rudenį. Dainos atsiradimui labai didelę įtaką padarė karas prasidėjęs Ukrainoje, kuris grupei parodė, kad yra begalė problemų ir svarbu jas susitvarkyti šalies viduje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Ši daina kilo daugiau iš meninio įkvėpimo reaguojant į aplinkos dvasią Kaune. Esu intravertas, todėl kalbėti apie politiką man nėra komfortiška. Bet reikia prisiimt atsakomybę, jei laikau save laisvu žmogum laisvoje šalyje“, – dalinasi grupės įkūrėjas ir dainos autorius Mantas Klimas.

Naujausias grupės singlas pasirodė su jam sukurtu muzikiniu klipu, prie kurio prisidėjo nemaža komanda kilusi iš Kauno, o prie klipo sukūrimo finansiškai prisidėjo ir Kauno bendruomenė. Klipą režisavo Tadas Stalyga, o prodiusavo Ignas Bubnys. Muzikinis klipas jungia dvi medijas – animaciją ir filmuotą medžiagą, taip pasakojama istorija apie krabą gyvenantį Kaune.

„Iš tiesų buvo sunku atsirinkti istorijas klipui, nemažai jų liko neįtrauktos į galutinį scenarijų. Sąrašas buvo toks ilgas, kad greitai supratome jog į 3 minučių muzikinį klipą galime sutalpinti tik „grietinėlę“, istorijas, kurias jau galime vadinti tragikomiškomi“, – klipo kūrybiniu etapu dalinasi prodiuseris I. Bubnys.

Grupė „D.I.K.V.A.Š.“ / R. Daukšaitės nuotr.

Grupei „D.I.K.V.A.Š.“ šie metai ypatingi – jau greitai laukia albumas, koncertai ir smagi nauja pradžia. Grupė žada išleisti trečiąjį albumą bei paskelbti albumą pristatančius koncertus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA