Kauno centre siautėjo girta maisto vagilė: ranką įkišo į vaiko lėkštę – Kas vyksta Kaune

Kauno centre siautėjo girta maisto vagilė: ranką įkišo į vaiko lėkštę

„Kas vyksta Kaune“ ir skaitytojos nuotr.
„Kas vyksta Kaune“ ir skaitytojos nuotr.

Antradienį Kauno centre su vaiku pietavusi moteris pateko į labai nemalonią situaciją – iš kavinės lėkštės praeivė nugvelbė maistą. Vėliau ta pati moteris Laisvės alėjoje esą surengė šou, koneveikė ir kitaip kabinėjosi prie pėsčiųjų, demonstratyviai vartojo „velnio lašus“. Neblaiviosios auka su vaiku tapusi moteris lieja apmaudą, kad šioje situacija policijos pagalbos taip ir nesulaukė. Visgi aiškėja, kad maisto vagilė Kauno centre galėjo pasidarbuoti ir antrą kartą – ji sulaikyta.

Antradienio vidurdienį su naujienų portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekusi moteris pasakojo, kad su mažamečiu vaiku lankėsi Laisvės al. esančioje „Charlie Pizza“ kavinėje, o vos tik sulaukus maisto, prie jų stalelio lauke prisistatė galimai neblaivi moteris, kuri nemandagiai reikalavo maisto, o jo negavus, patiekalą čiupo iš vaiko lėkštės.

Apie incidentą pranešusi moteris policijai esą skambino du kartus, tačiau nesulaukus pagalbos, šią situaciją nusprendė paviešinti.

„Neblaivi moteris Laisvės al. kabinėjasi prie žmonių, daro ką nori, geria viešoje vietoje. Policijai skambinau du kartus, tačiau ji nereaguoja. Man pareigūnai sakė, kas jeigu pavojaus gyvybei nėra, tai nėra būtinybės ir vykti į įvykio vietą.

Aiškino man, kad moteris jau bus pasišalinus ir jos neva Laisvės alėjoje neras, tačiau po kurio laiko aš ją vėl pastebėjau ir dar kartą paskambinau policijai, pranešiau, kad ji alkoholį vartoja, stebėjau ją 20 minučių, bet policija taip ir nepasirodė“, – antradienį pasakojo į nemalonią situaciją patekusi moteris.

Ji pridūrė, kad minėta persona Laisvės alėjoje esą pastebima dažnai.

„Kavinės darbuotojos sakė čia ji dažnai būna ir kabinėjasi prie žmonių, dėl to policija jau nebereaguoja. Kas yra žiauriausia, kad kai kažkokie alkoholikai kviečia pareigūnus, pas juos atvažiuoja, o aš nei alkoholikė, nei gerianti, ir kviečiuosi pagalbą, norėjau parašyti pareiškimą, kad tą moterį pamokytų ar pan., nes šitaip negalima, vaikui iš lėkštės čiupti maisto. Tai kur pas mus, Lietuvoj, yra vaikai? Kurioje vietoje? Atiminėti vaikus sugeba greitai, bet kai kviečiame pagalbą, nes vaikui lengvas šokas, net nesugeba atvažiuoti“, – apmaudą liejo moteris.

Kauno centre galėjo nugvelbti ir vakarienę

Kaip trečiadienį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) atstovė, antradienio vidurdienį į Kauno centrą pareigūnai vyko, tačiau galimos maisto vagilės nepastebėjo.

„Vakar apie 12.50 val. buvo gautas pranešimas, jog Kaune, Laisvės al., esančioje maitinimo įstaigoje atėjusi nepažįstama moteris prašė maisto iš pranešėjos, atsisakius duoti, moteris griebė maistą ir pasišalino.

Netrukus gautas antras pranešimas, jog ta pati moteris Laisvės al., viešoje vietoje vartoja alkoholinius gėrimus. Atvykus policijos pareigūnams, nepavyko susisiekti su pranešėja, apžiūrėtos aplinkinės teritorijos, pranešime apibūdinta moteris nebuvo pastebėta“, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskr. VPK atstovė.

Apie galimai tą pačią moterį, perpiet pavogusią maistą, Kauno policijai dar kartą pranešta ir antradienio vakarą. Aiškėja, kad moteris galėjo nugvelbti ne tik pietus, bet ir vakarienę.

„Vakar apie 17.30 val. Kaune, Laisvės al., iš maitinimo įstaigos pavogtas maistas. Padaryta turtinė žala tikslinama. Atliekant paieškos veiksmus, rasta ir sulaikyta neblaivi (1,87 prom.) moteris (gim. 1975 m.). Tai galimai ta pati moteris, kurią minite ir jūs. Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. (vagystė)“, – komentavo policijos atstovė.

Ji taip pat patikino, kad sulaukus pranešimų apie alkoholio vartojimą viešojoje viešoje ar neblaivaus asmens pasirodymą viešojoje vietoje, policijos pareigūnai reaguoja: „Atvykę tikrina asmens blaivumą ir nusprendžia, ar asmeniui reikalinga suteikti socialinę pagalbą (pristatyti į nakvynės namus), ar asmuo elgiasi neadekvačiai ir gali kelti pavojų sau ir kitiems, tuomet sulaikomas.“

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad beveik prieš mėnesį Laisvės al. buvo užfiksuotas dar vienas akibrokštas – fontane prausėsi pusnuogė moteris. Spėliojama, kad maudynes fontane surengė ta pati antradienį Laisvės al. siautėjusi moteris.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA