„Magiškus“ grybus ir kitas psichotropines medžiagas laikęs kaunietis sės į teisiamųjų suolą – Kas vyksta Kaune

„Magiškus“ grybus ir kitas psichotropines medžiagas laikęs kaunietis sės į teisiamųjų suolą

Asociatyvi / MKT nuotr.
Asociatyvi / MKT nuotr.

Kauno apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Kauno gyventojas kaltinamas neteisėtai disponavęs labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų, pranešė prokuratūra.

Baudžiamosios bylos duomenimis, kaltinamasis iki 2023 m. gegužės, turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti, neteisėtai laikė labai didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Nustatyta, kad vyras šias medžiagas laikė gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kauniečiui pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) 3 dalį.

Atliekant kratas kaltinamojo garaže buvo rasta neteisėtai laikomų psichotropinių medžiagų – apie 182 gramai glotniagalvių genties grybų vaisiakūnių, žalios spalvos augalinės medžiagos, kristalinės medžiagos, įvairių spalvų tablečių, kurių sudėtyje apie 9 gramai psichotropinės medžiagos – MDMA. Rasta ir įvairių augalinių medžiagų, kurių sudėtyje buvo ne mažiau 2,8 gramų psichotropinių medžiagų.

Teisėsaugos pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad kaltinamasis savo automobilyje neteisėtai laikė ir gabeno elektroninės cigaretės talpykloje gelsvai rudos spalvos medžiagą, kurios sudėtyje buvo psichotropinių medžiagų.

Remiantis tyrimo duomenų visuma, kaltinamasis dalį turėtų kvaišalų išplatino Kauno mieste, o likusį labai didelį kiekį psichotropinių medžiagų laikė sau priklausančiose patalpose iki tol, kol jas surado ir paėmė Marijampolės AVPK pareigūnai.

Anksčiau vieną kartą teistas vyras savo kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailisi.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numato laisvės atėmimo bausmę nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmuo yra nekaltas, kol jo kaltumas nėra įrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė. Tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – AVPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA