Kaune viešint Bavarijos princui patvirtinta: „Volfas Engelman“ virs naują karališką gėrimą (foto) – Puslapis 2 – Kas vyksta Kaune

Kaune viešint Bavarijos princui patvirtinta: „Volfas Engelman“ virs naują karališką gėrimą (foto)

„Volfas Engelman“ bravore viešėjo Bavarijos princas / R. Tenio nuotr.
„Volfas Engelman“ bravore viešėjo Bavarijos princas / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio popietę į Kauną atvyko Jo Karališkoji Didenybė Bavarijos princas Luipold von Bayern. Didiko vizito tikslas – plėsti bendradarbiavimą su „Volfas Engelman“ bravoru. Apsilankymo metu princas negailėjo pagyrų Kauno aludariams ir patvirtino, jog vienam seniausių miesto bravorų bus suteikta galimybė virti dar vieną, jau antrąjį karališkąjį gėrimą iš Bavarijos.

Gėrimas, kuris išsiskirs iš kitų

Bendradarbiavimo sutartį su Jo Karališkąja Didenybe Bavarijos princu Luitpold von Bayern „Volfas Engelman“ pasirašė praėjusiais metais, minint 170-ąjį Kaune įsikūrusio bravoro jubiliejų. Nuo 1954 m. princas Luitpold von Bayern valdo „König Ludwig International“ alaus daryklą, įsikūrusią Kaltenbergo pilyje, Bavarijoje. Joje gėrimai verdami dar nuo 1871 m. Svečio protėvis, karalius Liudvikas I, buvo legendinio „Oktoberfesto“ iniciatorius.

Pernai „Volfas Engelman“ pristatė pirmą išvirtą bavariško karališko gėrimo partiją, kurio gamybą patvirtino Bavarijos valdovų šeimos atstovas. Kauno aludariams buvo patikėta naujojo produkto receptūra, griežta produktų atranka ir nuolatinis procesų stebėjimas. Pasak Jo Karališkosios Didenybės, kauniečiai nenuvylė – išlaikytos visos privalomos tradicijos.

„Esame užtikrinti savo gėrimų bei procesų kokybe, todėl jautėmės drąsiai būdami po didinamuoju stiklu, kai mūsų produkcijos gamybą stebėjo ir „tyrė“ iš Vokietijos atvykę ekspertai. Pernai pristatėme pirmą gėrimą, išvirtą laikantis šimtmečius skaičiuojančio Alaus grynumo įstatymo. Tai, jog pirmieji partnerystės metai buvo sėkmingi įrodo šis vizitas. Plečiame bendradarbiavimą ir pristatysime jau antrą karališką gėrimą, kurį pradėsime virti šių metų pabaigoje arba kitų pradžioje“, – sakė „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Marius Horbačauskas / R. Tenio nuotr.
„Volfas Engelman“ bravore viešėjo Bavarijos princas / R. Tenio nuotr.

Naujasis karališkas gėrimas bus taip pat gaminamas pagal Alaus grynumo įstatymą – laikantis griežtų technologinių reikalavimų. Tiesa, M. Horbačausko teigimu, jis išsiskirs savitu skoniu. Naujasis gėrimas bus kiek lengvesnis ir mažiau kartus nei įprasti Šiaurės Vokietijoje gaminami gėrimai.

Princo pagyros Kauno aludarių meistrystei

Sėkminga partneryste su viena seniausių Kauno bei šalies daryklų džiaugėsi ir į „Volfas Engelman Galeriją“ atvykęs Wittelsbacho dinastijos palikuonis ir paskutinio Bavarijos karaliaus Liudviko III proanūkis, Karališkoji Didenybė Luitpold von Bayern.

„Lietuvos aludarių profesionalumas ir dėmesys detalėms atitinka mūsų šeimos ilgametes gėrimų gamybos tradicijas. Matydami, kaip sėkmingai vyko pirmasis bendras projektas, esame labai patenkinti bendradarbiavimo rezultatais. „Volfas Engelman“ komanda ne tik sugebėjo išlaikyti aukščiausius kokybės standartus, bet ir užtikrino, kad būtų laikomasi visų tradicijų, mano šeimoje perduotų iš kartos į kartą. Dėl šios sėkmės su malonumu plečiame mūsų bendrystę ir pristatysime dar vieną karališką gėrimą. Ši plėtra – natūralus žingsnis, įvertinus rezultatą ir augantį susidomėjimą bavariška gėrimų kultūra Lietuvoje“, – teigė Jo Karališkoji Didenybė Bavarijos princas Luitpold von Bayern.

Bavarijos princui priklausantis „König Ludwig International“ yra vienas iš labiausiai pripažintų privačių bravorų pasaulyje, garsėjantis aukščiausios kokybės gėrimų gamyba. Praėjusio amžiaus pabaigoje Karališkoji Didenybė sutelkė dėmesį į licencines partnerystes kitų šalių rinkose, siekdamas užtikrinti, kad gaminami gėrimai būtų visada švieži. Tai, jo teigimu, įmanoma tik gėrimus gaminant vietoje ir atidžiai kontroliuojant jų kokybę.

Luitpold von Bayern / R. Tenio nuotr.

Susitikimo metu sėkmingą įmonių bendradarbiavimą įvertino ir Vokietijos bei Baltijos šalių prekybos rūmų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje vykdantysis vadybos narys Florian Schröder. Pasak jo, šiuo metu Vokietija yra pagrindinė investuotoja Lietuvoje, į mūsų rinką pritraukusi 5,7 mlrd. eurų investicijų.

„Darbų tęstinumas liudija apie puikų „Volfas Engelman“ komandos darbą. Viliuosi, kad bavariškos tradicijos taip sėkmingai Kaune bei visoje šalyje plėsis ir toliau“, – sakė F. Schröder.

Vienintelis šalies „Oktoberfestas“, sulaukęs karališko vizito ir įvertinimo

Kaune jau penktus metus iš eilės organizuojamas ir vienas garsiausių pasaulio festivalių – „Oktoberfestas“. „Volfas Engelman“ vadovo teigimu, sparčiu tempu kasmet augantis renginys – didžiausia bavariškų tradicijų šventė Baltijos šalyse ir vienintelė šventė Lietuvoje, turinti karališkosios šeimos palaikymą.

„Bavarijos princas lankėsi ir mūsų organizuojamoje „Oktoberfesto“ šventėje. Įvertinus tai, jog jis yra „Oktoberfesto“ šventės pradininkų atstovas, galime džiaugtis, kad „Volfas Engelman“ bravore vykstantis tradicinis vokiškas renginys yra ryškiausias Lietuvoje. Smagu prisiminti, jog pernai renginyje viešėjęs Bavarijos princo anūkas Karlas teigė, jog mūsų šventė gali drąsiai varžytis su festivaliu Miunchene. Jam ypač patiko mūsų šokių aikštelė – ji kur kas didesnė už tą, kuri šokiams išskiriama Bavarijos sostinėje“, – su šypsena sakė „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

Pasak M. Horbačausko, Bavariškos tradicijos mūsų šalyje ypač vertinamos. Lietuviai noriai lankosi bravore nuo 2020-ųjų organizuojamame „Oktoberfesto“ festivalyje. Renginys kasmet tik auga – praėjusiais metais į dviejų dienų šventę susirinko per 5 tūkst. žmonių.

„Volfas Engelman“ bravore viešėjo Bavarijos princas / R. Tenio nuotr.

Susidomėjimas Bavarijos kultūra

„Didėja ir susidomėjimas bavariškais papročiais, tad juos puoselėti planuojame ir toliau. Pavyzdžiui, šiemet pirmą kartą Lietuvoje organizuojamo festivalio istorijoje dalyviai išvys autentišką bavarišką ritualą – gėrimo statinaitė bus atgabenta žirgo traukiamoje puoštoje karietoje. Geriausių vokiškų, bavariškų tradicijų pristatymų esame numatę ir daugiau“, – planais dalijosi M. Horbačauskas.

„Oktoberfesto“ tradiciją pradėjo Jo Karališkosios Didenybės proprosenelis Bavarijos kronprincas Liudvikas, 1810 m. spalio 12-ąją vedęs saksų princesę Teresę. Šios vestuvės tapo legendinio Miuncheno festivalio, vykstančio jau daugiau negu 200 metų, pradžia.

„Bavariškos aludarystės tradicijos –neatsiejama mūsų kultūros dalis, perduodama iš kartos į kartą. Džiaugiuosi, kad šios giliai įsišaknijusios vertybės ir šventės, kaip „Oktoberfestas“, dabar gali būti puoselėjamos ir Lietuvoje. Matau didelį susidomėjimą mūsų papročiais ir esu įsitikinęs, kad tiek „Oktoberfestas“, tiek mūsų bendradarbiavimas su „Volfas Engelman“ toliau augs ir džiugins apyniuotų gėrimų mėgėjus Lietuvoje“, – sako Jo Karališkoji Didenybė Bavarijos princas Luitpold von Bayern.

„Volfas Engelman“ organizuojamas dviejų dienų „Oktoberfestas“ bravoro teritorijoje (M. K. Čiurlionio g. 5, Kaunas) vyksta šį penktadienį ir šeštadienį – rugsėjo 20 ir 21 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA