Domeikavoje prasidėjo statybos: iškils nauja mokykla – Kas vyksta Kaune

Domeikavoje prasidėjo statybos: iškils nauja mokykla

Prasidėjo pradinės mokyklos Domeikavoje statybos / Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Prasidėjo pradinės mokyklos Domeikavoje statybos / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Trečiadienį Kauno rajono savivaldybė pranešė, jog pradėtos naujos Domeikavos pradinės mokyklos statybos.

„Prasidėjo ilgai lauktos naujos Domeikavos pradinės mokyklos statybos! Per artimiausius dvejus metus čia iškils modernus pradinio ugdymo reikmėms pritaikytas pastatas, skirtas 480 mokinių“,- rašoma Kauno rajono savivaldybės interneto svetainėje ir socialiniame tinkle „Facebook“ išplatintame pranešime.

„Šiandien be galo graži ir šviesa diena, kai mes pradedame statyti mokyklą ir kalbame apie ateitį. Kaip gražiai ir simboliškai sutapo – Kauno rajono savivaldybė ir statybų bendrovė KRS, kurios šūkis „Mes statome ateities kartoms“. Tikiu, kad kartu sustiprinsime tą pamatą, dėl kurio auga šis kraštas, auga Lietuva“, – kapsulės įkasimo ceremonijoje kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Rajono savivaldybė primena, kad naujoje pradinėje mokykloje vaikai turės erdvias ir šviesias 20 klasių. Savivaldybės teigimu, kiekvienoje klasėje galės mokytis po 24 vaikus, kurių ugdymu rūpinsis net 37 kvalifikuoti specialistai.

Pranešime taip pat rašoma, jog šalia naujos mokyklos planuojamas ir dviračių tako įrengimas.

„Taip pat: Planuojamas dviračių takas, skatinantis aktyvų ir ekologišką susisiekimą. Bus įrengta erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, bei modernus stadionas – vieta, kur mokiniai galės sportuoti ir mėgautis aktyvia veikla!“- informuoja savivaldybė.

„Tikimės, kad šis projektas ne tik suteiks galimybes kokybiškam vaikų ugdymui, bet ir taps nauju Domeikavos bendruomenės traukos centru!“

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog rugsėjo pradžioje jau rašėme apie Kauno rajono savivaldybės planus sklype greta Domeikavos gimnazijos pradėti ir pradinės mokyklos statybas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA