Kauno savivaldybė informuoja, kada galėtų prasidėti Seniavos pl. remonto darbai (foto) - Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė informuoja, kada galėtų prasidėti Seniavos pl. remonto darbai (foto)

Seniavos pl. / Skaitytojos nuotr.
Seniavos pl. / Skaitytojos nuotr.

Šią savaitę naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė skaitytojos užklausos, kada Kaunas planuoja remontuoti Seniavos plentą. Kaunietė vardijo vietas, kuriose verkiant reikia kelininkų dėmesio. Tuo metu Kauno savivaldybė informuoja, kad darbininkai Seniavos pl. galėtų pasirodyti tik kitais arba dar kitais metais.

„Kada numatomas Seniavos plento atkarpos, vedančios nuo atrenovuoto žiedo iki Veiverių gatvės remontas? Šia atkarpa kasdien pravažiuoja labai didelis automobilių skaičius, aplink vien gyvenamieji namai, netoliese vaikų darželis ir mokykla, šalia parduotuvė „Šilas“.

Čia nuolat vyksta veiksmas tiek suaugusiesiems, tiek vaikams, tačiau joje nėra nei normalių šaligatvių eiti pėstiesiems, nei dviračių takų, o apie pravažiavimą su vaikišku vežimėliu išvis atskira istorija.

Norint nuo Zylių gatvės pereiti į kitą gatvės pusę link parduotuvės „Šilas“ ir patekti į naujai sutvarkytos Šeštokų gatvės pėsčiųjų ir dviračių takus, tenka bėgti per gatvę, nes ant šaligatvių arba nėra nužemėjimo, arba, jei ir yra, tai kelio danga tokio susidėvėjusi, kad neįmanoma pavažiuoti, o netoliese esanti pėsčiųjų perėja irgi neturi jokio nužemėjimo, pritaikyto važiuoti su vaikišku vežimėliu, tad kaskart tenka rizikuoti ir bėgti per gatvę, o ji tikrai pasižymi eismo intensyvumu“, – pastabomis šią savaitę dalijosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Moteris taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad buvo atnaujinta greta esanti Šeštokų gatvė, tačiau nesupranta, kodėl buvo užmirštas Seniavos pl.

„Kaip bebūtų keista, šiais metais buvo kapitališkai sutvarkyta netoli Seniavos pl. esanti naujais namais tik iš vienos pusės apstatyta Šeštokų gatvė, ji tikrai nepasižymi tokiu eismo intensyvumu kaip Seniavos pl., bet šiuo metu ji abejose pusėse turi naujus šaligatvius su dviračiams ir pėstiesiems pritaikytomis zonomis, po žeme perkeltas elektros tinklų linijas ir dar naują sankryžą, norint išsukti į Veiverių gatvę, o štai minėtos atkarpos nuo žiedo vedančio į Seniavos pl. link Veiverių gatvės pradžioje, nebėra net ir išdaužyto šaligatvio, yra tik žmonių išmintas takelis palei gatvę, tai labai keista, kad Šeštokų g. buvo visiškai atnaujinta, o Seniavos pl. taip ir liko pamirštas“, – pastebėjimus vardijo kaunietė.

Techninis projektas jau parengtas

Kaip trečiadienį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, Seniavos pl. sutvarkymo techninis projektas jau yra parengtas.

„Gatvių remonto darbai vykdomi atsižvelgiant į Kauno miesto savivaldybės tarybos patvirtintus vertinimo kriterijus. Pagal juos įvertinus visas miesto gatves, remonto darbai Seniavos pl. galėtų prasidėti 2025–2026 metais. Kiekvienų metų rudenį gatvių sąrašas tikslinamas“, – pridūrė jis.

Remontuojamų gatvių sąrašas

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 2024-2026 metų darbų prioritetų sąraše įrašytos 189 Kauno gatvės, kuriose bus atlikti projektavimo, rekonstravimo, remonto darbai. Visų gatvių remontui numatyta 138 mln. 53 tūkst. Eur, kurie bus paskirti iš biudžeto, LAKD ar Europos sąjungos lėšų.

Gatvių tvarkymo sąrašas pagal balus 2024-2026 m. čia.

Reikia atkreipti dėmesį, kad gatvės bus remontuojamos pagal surinktą balų skaičių, kurį galite pasitikrinti žemiau esančioje lentelėje įvedus reikiamos gatvės pavadinimą. Jei jūsų ieškomos gatvės sąraše nėra, tikėtina, kad ji bus remontuojama ne anksčiau kaip 2027 m.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA