Dovanojamu krėslu susidomėjusi moteris neteko 12 tūkst. eurų – Kas vyksta Kaune

Dovanojamu krėslu susidomėjusi moteris neteko 12 tūkst. eurų

Telefoniniai sukčiai
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Telefoniniai sukčiai
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienio vakarą internetiniai sukčiai iš 54-erių metų moters apgaulės būdu išviliojo 12 tūkst. eurų, skelbia Lietuvos policijos departamentas.

Rugsėjo 6 dieną 21.12 val. gautas moters, gimusios 1970 metais, pranešimas, kad tą pačią dieną apie 20.15 val. socialiniame tinkle „Facebook“ rado skelbimą apie dovanojamą krėslą.

Susisiekus su pardavėja, pranešėja į elektroninį paštą gavo nuorodą, kurią paspaudus, buvo nukreipta į elektroninę bankininkystę bei apgaulės būdu iš jos banko sąskaitos buvo pasisavinta apie 12 000 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 – sukčiavimas.

Remiantis Lietuvos Respublikos baudžiamuoju kodeksu, tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog šiais metais yra itin padidėjęs sukčiavimo atvejų skaičius.

Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro atlikta 2024 m. antrojo ketvirčio analizė atskleidžia, jog vien per šių metų antrąjį ketvirtį sukčiai iš šalies gyventojų išviliojo 4,1 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA