4 Seimo nariai netinkamai naudojo parlamentines lėšas, nors išvadose jų pavardės neminimos – Kas vyksta Kaune

4 Seimo nariai netinkamai naudojo parlamentines lėšas, nors išvadose jų pavardės neminimos

BNS 2024/09/05 10:58
ELTA / A. Ufarto nuotr.
ELTA / A. Ufarto nuotr.

Keturi Seimo nariai – „laisviečių“ atstovė Morgana Danielė, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Arminas Lydeka, „valstietis“ Dainius Kepenis ir konservatorė Dalia Asanavičiūtė netinkamai naudojo parlamentinei veiklai skirtas lėšas, tačiau Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išvadose šios pavardės nėra minimos, ketvirtadienį skelbė naujienų portalas „Delfi“.

Anot portalo, Seimo svetainėje buvo paskelbtos dvi šios komisijos priimtos išvados. Vienoje jų rašoma, kad komisija „trimis atvejais nusprendė“, jog lėšos buvo panaudotos netinkamai. Nė vieno Seimo nario pavardė nebuvo įvardyta.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos patarėja „Delfi“ nurodė, jog minimi Seimo nariai – A. Lydeka, M. Danielė, D. Kepenis ir D. Asanavičiūtė.

A. Lydeka sausio mėnesį parlamentinėmis lėšomis apmokėjo USB-maršrutizatoriaus (modemo) įsigijimo išlaidas, politikas sumokėjo 37 eurus. Kadangi jau anksčiau buvo nuspręsta, kad likus mažiau nei metams iki kadencijos pabaigos kompiuterinės technikos ir jos priedų pirkti negalima, komisija konstatavo, kad lėšos panaudotos netinkamai.

Anot komisijos, D. Kepenis apmokėjo televizijos platformos „Netflix“ ir televizijos kanalo AS „TV Play Baltics“ prenumeratos paslaugų mokesčius. Suma – 93 eurai. M. Danielė už 87 eurus apmokėjo grimo išlaidas, o konservatorė Dalia Asanavičiūtė už beveik 22 eurus pirko laidą ir ausines su mikrofonu.

Visais šiais atvejais Seimo nariai turėjo grąžinti lėšas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA