Staigmena vairuotojams: ties Kleboniškio tiltu pakeitus eismo tvarką formavosi milžiniškos spūstys – Kas vyksta Kaune

Staigmena vairuotojams: ties Kleboniškio tiltu pakeitus eismo tvarką formavosi milžiniškos spūstys

Eismo pakeitimai ties Kleboniškio tiltu / R. Tenio nuotr.
Eismo pakeitimai ties Kleboniškio tiltu / R. Tenio nuotr.

Rytus spūstyse praleisti jau įpratusius kauniečius ketvirtadienio rytą pasitiko dar viena staigmena. Magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože nuo 99,06 iki 100,47 km pasikeitus eismo tvarkai, sulėtėjo eismas bei nusidriekė milžiniškos spūstys.

Eismo pakeitimai ties Kleboniškio tiltu

Apie tai pranešė naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, kuris teigė, jog vairuotojus glumina tai, kad nebėra privaloma vadovautis geltonomis linijomis.

„Kelininkų bardakas. Iš po nakties pakeitė eismo tvarką prie „Megos“ į Vilniaus pusę, todėl didelis kamštis. Reikia nebesivadovauti geltonomis linijomis“, – ketvirtadienio rytą pranešė vairuotojas.

Jam antrino ir kitas „Facebook“ vartotojas, kuris teigė, jog spūstį didina vairuotojų įprotis vadovautis geltonomis linijomis.

„Tiesiog kelininkų klaidingas ženklinimas, visi orientuojasi geltonomis juostomis, nors jas reikia ignoruoti ir važiuoti tiesiai“, – piktinosi skaitytojas.

Tiesa, „Kas vyksta Kaune“ grupėje trečiadienį buvo pasirodęs anoniminio naudotojo paskelbtas įrašas, kuris perspėjo kauniečius apie būsimus pokyčius magistralėje.

„Apsišarvuokite rytoj ryte kantrybe, vykstantys link Vilniaus pro „Megą“, arba pasirinkit kitą maršrutą“, – grupės narius įspėjo anoniminis vartotojas.

Deja, kauniečiai šio perspėjimo rimtai nepriėmė. Komentaruose atsirado įvairių teorijų, bandančių paaiškinti anoniminio naudotojo kėslus.

„Ruošiesi avariją padaryt?“ – įrašo autorių pajuokė skaitytojas.

„Arba visus gąsdina, kad pačiam kelias laisvesnis būtų“, – nedorus kėslus įžvelgė ir antrasis įrašą pakomentavęs kaunietis.

Darbus planuojama atlikti iki 2024 metų pabaigos

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad A. Meškinio tiltas per Nerį Kaune iš dviejų tiltų pertvarkomas į trijų dalių: 2022 metų pavasarį atidarytas naujas – šiaurinis tiltas, vidurinis yra nugriautas ir jo vietoje statomas naujas, o pietinis bus iš esmės rekonstruojamas.

A. Meškinio tiltų sutvarkymas yra dalis maždaug 100 mln. eurų vertės Islandijos plento rekonstrukcijos projekto, kurį įgyvendinus bus atskirti skirtingo greičio transporto srautai.

Manoma, kad, sutvarkius visą Islandijos plentą, padidės eismo pralaidumas ir saugumas – vairuotojai sutaupys 8 mln. valandų laiko, kuris dabar prarandamas spūstyse.

Eismoinfo.lt duomenimis, vykdant A. Meškinio (Kleboniškio) tilto griovimo ir kelio rekonstrukcijos darbus, į Vilnių eismas vyksta kairiuoju tiltu, dviem eismo juostom, tik jos susiaurintos. Į Klaipėdą eismas vyks naujuoju tiltu, eismas į Jonavos g. laikinai neuždaromas.

Kaip jau skelbėme anksčiau, darbų rangovas – AB „Kauno tiltai“. Pagal sutartį, vidurinį tiltą ir tilto prieigas planuojama sutvarkyti iki 2024 m. pabaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA