Atidengė gelbėtą geriausio Lietuvos stadiono veją – vaizdas pribloškiantis – Kas vyksta Kaune

Atidengė gelbėtą geriausio Lietuvos stadiono veją – vaizdas pribloškiantis

Beveik 40 tūkst. žiūrovų minia praėjusį penktadienį vasarą palydėjo įspūdingu Jessicos Shy koncertu, bešėldami muzikos gerbėjai ne tik sutiko rugsėjį, bet ir paliko „dovaną“ šalies futbolo rinktinei. Trečiadienį atidengta Dariaus ir Girėno stadiono veja – įvertinus jos būklę, bus sprendžiama, ar Lietuvos futbolo rinktinė gali rungtyniauti Kaune.

Pagal pirminį planą jau penktadienį Kauno stadione UEFA Tautų lygos rungtynes turi žaisti Lietuvos futbolo rinktinė, tačiau po triukšmingo koncerto atsivėrė liūdnas suniokotos stadiono vejos vaizdas, kuris sumaišė visas kortas.

Atidengta gelbėta Kauno stadiono veja

Ne kaip atrodančios Dariaus ir Girėno stadiono vejos atstatymo darbai prasidėjo vos pasibaigus koncertui, tačiau iki šiol nebuvo aišku, ar rungtynės bus žaidžiamos Kaune.

Visgi, panašu, kad skubus vejos gelbėjimas sužaliuoti žolei nepadėjo. Trečiadienį „Kas vyksta Kaune“ užfiksavo dar prastesnį vejos vaizdą, nei jis buvo po Jessicos Shy koncerto.

Tokios vejos ir tikėjosi

Kaip pirmadienį portalui LRT teigė Kauno stadiono vadovas Saulius Balnanosis, po koncerto tokios stadiono vejos vaizdo ir buvo tikėtasi.

„Atidengus stadiono veją vaizdas buvo toks, kokio ir tikėjomės. Tik atidengus pradėjome vejos atgaivinimo darbus. Pirmiausia pradėjome ją valyti, žiūrėti, ar nėra kokių šiukšlių.

Papildomai pradėjome sėklos atsodinimo darbus, šiek tiek bėrėme durpių, kad veja kuo greičiau dygtų. Dabar ant jos esame uždėję agroplėvelę, kad veja augtų kaip šiltnamyje – greičiau ir geresnėmis sąlygomis“, − situaciją LRT komentavo S. Balnanosis.

Lauks galutinio UEFA verdikto

Kur vyks Lietuvos ir Kipro futbolo rinktinių susitikimas, turėtų paaiškėti trečiadienį.

„Planas „A“ yra, kad rungtynės vyktų Kaune, to ir laikomės. Nuo šeštadienio vyksta paruošiamieji darbai, pasirinktas planas su UEFA, su plėvele pilnai vyksta „šiltnamio“ efektas. Trečiadienį turėsime atidengimo ceremoniją. Tada vaizdą siųsime UEFA ir lauksime galutinio verdikto, kad galėtume ruoštis planui „B“, jei tokio reiktų“, – antradienį kalbėjo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Pasak LFF vadovo, norint išsaugoti geresnę vejos kokybę, buvo priimtas sprendimas Dariaus ir Girėno stadione nerengti prieš rungtynes vyksiančių treniruočių.

„Antradienį ryte buvo nuvažiavę kolegos, atidengė tą plėvelę, tai tas vaizdas kai kuriose vietose yra liūdinantis, bet bendras vaizdas nėra labai katastrofiškas. Yra planas, jo laikomės, o pagrindinį sprendimą, ar žaisime Kaune, tikimės turėti trečiadienį“, – tęsė E. Stankevičius.

Kauno stadiono vejos gaivinimas

Jei visgi prireiks plano „B“, UEFA Tautų lygos rungtynės tarp Lietuvos ir Kipro rinktinių penktadienį, anot E. Stankevičiaus, vyktų Marijampolėje arba Vilniuje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad tai jau ne pirmas kartas, kai stadiono veja kenčia nuo koncertų. Dar šią vasarą kančią jai teko patirti ir po nuvilnijusio pasaulinio garso žvaigždės Edo Sheerano koncertų turo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA