Kaune bus pradėtos pėsčiųjų tilto per Nemuną statybos - Kas vyksta Kaune

Kaune bus pradėtos pėsčiųjų tilto per Nemuną statybos

BNS 2024/09/03 08:06
Nemuno salą ir Aleksotą sujungsiantis tiltas / Kaunas.lt nuotr.
Nemuno salą ir Aleksotą sujungsiantis tiltas / Kaunas.lt nuotr.

Simboliniu laiko kapsulės įkasimu antradienį Kaune bus pradėtas statyti 258 metrų ilgio pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas, sujungsiantis Nemuno salą su Žemąja Freda.

Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, naujas tiltas užtikrins patogų susisiekimą tarp „Mokslo salos“ muziejaus, „Žalgirio“ arenos su baseinu, Nemuno salos parko ir kitapus upės planuojamo statyti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio koncertų centro.

Kapsulės įkasimo ceremonijoje dalyvaus Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis, rangovai, architektai.

Tiltą pagal žiemos pabaigoje pasirašytą 14,4 mln. eurų vertės sutartį statys bendrovė „Kauno tiltai“.

Jungtį suprojektavo įmonė „TEC Infrastructure“ ir KILD architektai. Kaip skelbta anksčiau, statinys savo išvaizda primins jau pastatytą mažesnį pėsčiųjų tiltą į Nemuno salą ties I. Kanto gatve.

Numatyta panašių motyvų turėklų sistema, šviesios spalvos metalinė konstrukcija.

Kaune taip pat statomas 417 metrų ilgio vadinamasis Kėdainių tiltas automobiliams ir pėstiesiems, sujungsiantis Vilijampolę su Marvele. Šiuos darbus už 115 mln. eurų atlieka bendrovė „Autokausta“.

M. K. Čiurlionio koncertų centrui statybų leidimas išduotas balandį, jam rangovą tarptautiniu konkursu savivaldybė tikisi išrinkti šiemet.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA