„Contribee“ išplatino viešą laišką: atskleidė pelną – Kas vyksta Kaune

„Contribee“ išplatino viešą laišką: atskleidė pelną

delfi.lt 2024/09/02 19:54
Contribee / J. KALINSKO nuotr. / DELFI
Contribee / J. KALINSKO nuotr. / DELFI

Sutelktinio rėmimo platforma „Contribee“ pirmadienį išplatino viešą laišką – jame nurodė, kad pernai uždirbo 53 tūkst. eurų grynojo pelno, taip pat informavo sulaukusi investuotojo pasiūlymo išpirkti visas akcijas.

Pirmadienio vakarą išplatintame laiške rašoma, kad įvykusiame akcininkų visuotiniame susirinkime patvirtintas grynasis bendrovės pelnas siekia 52,9 tūkst. eurų, taip pat nuspręsta atlikti įmonės finansinės veiklos auditą.

„Akcininkai įsipareigojo pakeisti įmonės valdybą, padengti Valstybinės mokesčių inspekcijos nepriemoką.

Įmonė sulaukė naujo investuotojo pasiūlymo visiems bendrovės akcininkams išpirkti jų akcijas bei užtikrinti visapusiškai efektingesnę veiklą – apie tolimesnę eigą informuosime artimiausiu metu“, – vardijama laiške.

Be kita ko, platforma nurodė, kad pašalino duomenų sistemos apsaugos spragą.

„Visa privaloma informacija apie atnaujinimus ir pakeitimus yra perduota Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai bei Nacionaliniam Kibernetinio saugumo centrui“, – rašė „Contribee“.

Kaip anksčiau skelbė „Delfi“, Kauno apygardos prokuratūra šiuo metu vykdo ikiteisminį tyrimą, kuriame figūruoja „Contribee“.

Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas anksčiau skelbė, kad buvęs bendrovės direktorius Gediminas Ratkevičius iš platforma besinaudojančios nevyriausybinės paramą Ukrainai renkančios organizacijos „Blue/Yellow“ sąskaitos pasisavino daugiau nei 130 tūkst. eurų.

Kaip nurodė pati organizacija, tam tikros sumos trūkumas sąskaitoje metų pradžioje pastebėtas buvo, tačiau, pasikreipus į „Contribee“, lėšos buvo sugrąžintos, tad organizacija nuostolių nepatyrė. Pati „Blue/Yellow“ teigė kol kas iš platformos trauktis neplanuojanti.

Tiesa, pats G. Ratkevičius ir dabartinis direktorius Adrijus Jakučionis situaciją apibūdino kaip „paskolos paėmimą, kuri jau yra grąžinta“.

Kaip rodo Registrų centro duomenys, „Contribee“ turi 13 akcininkų: 31,5 proc. priklauso A. Jakučioniui, 30,34 proc. – G. Ratkevičiui, 16 proc. – M. Michalauskui, 10,5 proc. – „Antrajam koinvestavimo fondui“, likusi dalis smulkiesiems akcininkams.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA