Kaunas vaduojasi iš kelininkų gniaužtų: kada bus atidarytos svarbios arterijos? – Kas vyksta Kaune

Kaunas vaduojasi iš kelininkų gniaužtų: kada bus atidarytos svarbios arterijos?

Marvelės viadukas / Kas vyksta Kaune nuotr.
Marvelės viadukas / Kas vyksta Kaune nuotr.

Artėjant rugsėjo 1 d. kauniečiai susirūpinę dėl mieste remontuojamų svarbių gatvių bei pravažiavimų. Daugiausia klausimų portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė dėl būtent tų gatvių, kurių rekonstrukcijos darbų pabaiga ir eismo atnaujinimas planuotas nuo rudens. Sulaukus ne vieno skaitytojo laiško, skubame dalintis informacija apie šiuo metu vykstančius kelių remonto darbus ir eismo juose atnaujinimą.

Vijūkų ir B. Brazdžionio g. rekonstrukcija

Dėl rekonstrukcijos Vijūkų g. tarp Vakarinio aplinkkelio ir 9-ojo forto vairuotojams pilnai užtverta nuo balandžio 29 d., o nuo gegužės 6 d. – aklinai uždaryta ir B. Brazdžionio g. atkarpa nuo Mosėdžio iki Tyrlaukio g.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad atlikti šių gatvių rekonstrukciją buvo planuota trimis etapais.

Už Vijūkų ir B. Brazdžionio gatvių tvarkymą atsakinga Kauno miesto savivaldybė savo pranešime balandžio 26 d. skelbė, kad trečiąjį remonto darbų etapą planuojama baigti iki rudens.

Sulaukus skaitytojų prašymo pasidomėti, kada minimose gatvėse vis dėlto bus baigti rekonstrukcijos darbai, dalijamės gautu savivaldybės atsakymu.

„Šiuo metu Brazdžionio g. ir Vijūkų g. važiuojamojoje dalyje yra paklotas pirmasis asfalto sluoksnis. Šiose gatvėse, kad paleistume eismą, reikia dar įrengti bortus ir pakloti apatinį ir viršutinį asfalto sluoksnius. Šiuo metu įrengiami gatvės bortai.

Kadangi šios gatvės pakankamai siauros, jei paleistume eismą nuo rugsėjo pradžios, susidarytų didžiulės spūstys ir kelininkai negalėtų dirbti. Todėl buvo nuspręsta atlikti pagrindinius darbus važiuojamojoje dalyje, kad paleidus eismą, jis vyktų sklandžiai“, – situaciją komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Anot jo, darbus pabaigti ir eismą atnaujinti planuojama antroje rugsėjo mėnesio pusėje, tada kelininkai ims darbuotis prie šaligatvių.

„Visų vairuotojų atsiprašome už laikinus nepatogumus“, – dar pridūrė jis.

Marvelės viadukas

Vienas svarbiausių įvažiavimų į Kauną – Marvelės viadukas – rekonstrukcijai pilnai uždarytas nuo gegužės 6 d.

„Kas vyksta Kaune“ portalas jau rašė apie šiame kelio ruože planuojamus darbus ir viaduko būklę.

Už rekonstrukciją šioje vietoje atsakinga „Via Lietuva“ uždarant eismą Marvelės viaduku tuo metu teigė darbus planuojanti baigti iki rugsėjo 1 d.

„Kas vyksta Kaune“ portalui sulaukus skaitytojų klausimų ar rekonstrukcijos darbai ties Marvelės viaduku vyksta pagal planą ir kada planuojama atnaujinti eismą, dalijamės naujausia „Via Lietuva“ informacija.

„Jau atlikti visi konstrukcinių elementų tvarkymo darbai ir pradedami asfaltavimo darbai. Liko atlikti asfaltavimo darbus, kelio ženklinimą, įrengti apsauginius atitvarus”,- redakciją informavo „Via Lietuva“ komunikacijos skyrius.

Jie taip pat pridūrė, jog eismą šioje vietoje atnaujinti planuoja nuo rugsėjo 2 d.

Sargėnų viadukas

Sargėnų viaduko rekonstrukcijos darbai po pertraukos buvo atnaujinti šių metų gegužės pabaigoje.

„Kas vyksta Kaune“ portalas primena, kad dėl suplanuotų atlikti statinio sijų remonto darbų eismas viaduku pirmiausia buvo sustabdytas nuo birželio 10 d. iki birželio 28 dienos.

Vėliau eismas čia buvo laikinai uždarytas ir liepos 8-21 dienomis.

Buvo ieškoma galimybių darbus užbaigti ir neuždarant eismo, tačiau tiek dėl pačių eismo dalyvių, tiek dėl rekonstrukcijos darbus atliekančių darbininkų saugumo bei darbų kokybės užtikrinimo nuspręsta, kad eismo uždarymas šioje vietoje yra būtinas.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ savo ruožtu pasidomėjo, kokia viaduko remonto situacija yra šiuo metu.

„Šiuo metu baigiami papildomi sijų galų stiprinimo darbai, tvarkomos kolonos. Baigus šiuos darbus bus atliekami likę hidroizoliacijos įrengimo darbai, įrengtas deformacinis pjūvis virš sutvarkytų sijų, dalies šalitilčių, įrengti visi asfalto sluoksniai, atlikti kelio ženklinimo darbai, įrengti atitvarai“,- rekonstrukcijos eigą komentavo „Via Lietuva“ komunikacijos skyrius.

Kaip ir buvo skelbta anksčiau, Sargėnų viaduko rekonstrukcija turėtų būti baigta iki šių metų galo.

Panerių g. iš A1 kelio darbai

Kairės pusės magistralinio kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda bei įvažiavimo ir išvažiavimo iš/į Panerių g. darbai pradėti vykdyti nuo šių metų balandžio 27 d.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad įvažiavimą į Panerių g. (vykstantiems nuo Klaipėdos) ir išvažiavimą iš Panerių g. į magistralinį kelią (vykstantiems link Vilniaus) buvo numatyta atidaryti iki rugsėjo 1 d.

Paklausus apie šio kelio rekonstrukcijos darbus, „Via Lietuva“ komunikacijos skyrius informavo, kad šiuo metu atliekami pėsčiųjų ir dviračių tako įrengimo darbai, taip pat planuojami nuovažos asfaltavimo ir ženklinimo darbai.

„Važiuojant iš Klaipėdos pusės nuvažiavimą į Panerių gatvę planuojame atidaryti iki rugsėjo 6 d., o įvažiavimą iš Panerių gatvės į A1 kelią (Vilniaus kryptimi) planuojame atidaryti iki spalio 11 d.“,- informavo „Via Lietuva“.

„Via Baltica“ ties Kalvarijos g.

Apie pastebėtą geltoną kelio ženklinimą šioje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai kelio atkarpoje bei chaotišką eismą skelbėme dar balandžio mėnesį.

Tuo metu „Via Lietuva“ atstovai teigė, jog vyksta paruošiamieji magistralinio kelio A5 ruožo ties Kalvarijos g. kapitalinio remonto darbai – planuojamos įrengti greitėjimo ir lėtėjimo juostos.

Vis dėlto, liepos viduryje darbai šioje kelio atkarpoje sustojo.

„Via Lietuva“ duomenimis, darbai tuo metu buvo sustabdyti dėl netinkamos kelio pagrindų kokybės ir atnaujinti bus įsitikinus, kad kelio pagrindai įrengti tinkamai.

Tąkart datos kada planuojama atverti eismą „Via Lietuva“ neskelbė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad remonto darbus šioje atkarpoje pirmiausia planuota baigti iki šių metų rugpjūčio.

Susiekus su „Via Lietuva“ portalas „Kas vyksta Kaune“ buvo informuotas, kad „Via Baltica“ ties Kalvarijos g. remonto darbai buvo atnaujinti ir šiuo metu dar vyksta.

„Remonto darbai dar vyksta, eismą planuojama paleisti nuo rugsėjo 13 d.“,- situaciją komentavo „Via Lietuva“ atstovai.

Kelio darbai ties „Mega“

Kelio darbai Kaune vyksta ir ties pramogų ir laisvalaikio centru „Mega“.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad liepos mėnesį buvo numatoma rekonstruoti dvi sankryžas ir privažiavimo kelius prie PLC „Mega“, o rugpjūtį turėjo prasidėti Šilainius su Vytėnais jungiančio viaduko (Jotvingių g.) kapitalinio remonto darbai.

Skelbiama, jog visus trečiojo etapo rekonstrukcijų darbus (įskaitant šaligatvių įrengimą ir aplinkos sutvarkymą) rangovė AB „Kauno keliai“ įsipareigojusi atlikti iki Kalėdų.

Pietrytinis aplinkkelis

„Kas vyksta Kaune“ taip pat primena, kad šįmet pavasarį pradėtas statyti Pietrytinis aplinkkelis.

Darbai čia planuojami 4 etapais, o pirmojo etapo darbai ties Palemonu ir T. Masiulio g. jau pradėti ir įgavę pagreitį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA