Kauno mero žmona domėjosi miesto galimybėmis organizuoti stambius krepšinio renginius - Kas vyksta Kaune

Kauno mero žmona domėjosi miesto galimybėmis organizuoti stambius krepšinio renginius

Belgijos Karaliaus vizitas Kaune
Visvaldas Matijošaitis ir Loreta Stonkienė / R. Tenio nuotr.
Belgijos Karaliaus vizitas Kaune
Visvaldas Matijošaitis ir Loreta Stonkienė / R. Tenio nuotr.

Savivaldybės interneto svetainėje kaunas.lt, pateikiama ir informacija apie kauniečių išrinktųjų miesto tarybos narių veiklą. Tiesa, ta informacija gan kukli, – pavyzdžiui, pranešta vos apie vieną vienintelę šiemetinę politiko komandiruotę.

Gal kiti išrinktieji jau nebeieško svetur politinio įkvėpimo, kaip geriau pasitarnauti kauniečiams, nes mieste darbo – per akis? O gal nemato reikalo atsiskaityti ir tiesiog kukliai nutyli, kur už mokesčių mokėtojų pinigus lankėsi, ką ten matė, ką patyrė?

Bet Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio žmona – ne tokia. Taigi, mero potvarkiu (tai – komandiruotės pagrindas), jo sutuoktinė Loreta Matijošaitė – viena iš keturių šios šeimos atstovų Kauno savivaldybėje – 2024 m. gegužės 23-27 d. lankėsi Berlyne (Vokietija).

„Komandiruotės metu įvykę susitikimai, aptarti (svarstyti) klausimai, informacija, suplanuotos veiklos ir kita: 2024 m. gegužės 23 d. atvykimas 2024 m. gegužės 24-26 d. dalyvavau krepšinio renginyje – 2024 m. Turkish Airlines Eurolygos finalo ketvertas, Berlyne. Vizito Berlyne metu buvo puiki galimybė palyginti prieš metus Kaune suorganizuotą Eurolygos finalo ketvertą su renginiu, vykusiu Berlyne“, – savo ataskaitoje teigia L. Matijošaitė, tuo pačiu pasidžiaugdama, „kad Kaunas organizacine prasme niekuo nenusileidžia kitiems Europos miestams, organizuojantiems šį renginį ir neabejotinai pateisino Eurolygos vadovų ir sirgalių lūkesčius“.

Municipalinės politikos naujokės, 2023-ųjų kovą išrinktos dar kita pavarde (Loretos Stonkienės) šiemetinės komandiruotės į Berlyną išlaidos apmokėtos Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.

Būdama kandidate į miesto tarybos narius, ji nurodė (vrk.lt) baigusi Plungės 5-ąją vidurinę mokyklą bei 1997-aisiais – Lietuvos žemės ūkio universitetą, kur įgijo namų ūkio technologės specialybę. Darbovietė – UAB „Vičiūnų grupė“, pareigos – produktų ir technologijų vystymo vadovė. Pomėgiai – „dviračiai, slidinėjimas, kultūriniai renginiai, aktyvus poilsis.“ Krepšinis nutylėtas, bet… „Lietuvoje – visi krepšininkai“, ar ne taip?

Taigi, Berlyne, kaip teigia Kauno miesto savivaldybės tarybos narė L. Matijošaitė, „įvairių susitikimų su „EuroLeague Basketball“ prezidentu Dejan Bodiroga, „EuroLeague Basketball“ generaliniu direktoriumi Pauliumi Motiejūnu, aptarėme tokio masto renginių organizavimo iššūkius, kylančių problemų sprendimo būdus. Taip pat diskutavome apie Kauno miesto galimybes dar kartą suorganizuoti šį renginį netolimoje ateityje“.

O apibendrindama, kokią naudą davė apsilankymas Berlyne, Kauno miesto mero žmona dar pridūrė: „Vizito metu buvo labai svarbu įvertinti skirtingų miestų patirtis ir pasisemti naujų idėjų, siekiant tobulinti būsimų renginių organizavimą. Berlynas paliko įspūdį dėl savo puikios infrastruktūros ir logistikos sprendimų, kurie leido sklandžiai vykdyti renginį. Dalyvavimas šiame renginyje suteikė naudingų kontaktų ir galimybių plėsti bendradarbiavimą tarptautiniu lygiu“.

Tas pats šaltinis (kaunas.lt) viešina ir kas mėnesį gaunamus savivaldybės tarybos narių atlyginimus už dalyvavimą posėdžiuose. Ponia L. Matijošaitė, Savivaldos plėtojimo komiteto pirmininko pavaduotoja, gegužę, kai buvo savo sutuoktinio, (jau ne pirmą kadenciją meru išrinkto) V. Matijošaičio komandiruota į Berlyną, Kaune dalyvavo visuose posėdžiuose, kurių tą mėnesį buvo du. Už dalyvavimą politikei iš savivaldybės biudžeto priskaičiuotas 1335,48 Eur atlyginimas, išmokėta – 818,65 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA