Scenos grandas E. Kučinskas įspėja apie aferą jo vardu: nebūkite tokie patiklūs – Kas vyksta Kaune

Scenos grandas E. Kučinskas įspėja apie aferą jo vardu: nebūkite tokie patiklūs

Edmundas Kučinskas / M. Patašiaus nuotr.
Edmundas Kučinskas / M. Patašiaus nuotr.

Sukčiai jau seniai pamėgo naudotis žinomų žmonių veidais, o prisidengiant garsenybėmis – pasipelnyti ar kitaip apgauti naivius internautus. Apie tai įspėja ir ilgametis scenos grandas Edmundas Kučinskas.

„Mieli bičiuliai! Pirmiausia kreipiuosi į tuos, kurie turite „Instagram“! Ir čia atsirado itin aktyviai veikianti feikinė paskyra, kuri apsimesdama manimi, vagia mano postus iš „Facebooko“, net rašo žinutes ir postus mano vardu per „Threads“.

Nei „Instagram“, nei „Threads“ kol kas neturiu, todėl nebesekite šios feikinės paskyros ir paraginkite nebesekti draugus.

Taip pat pirmame komentare dar viena, tik šiąnakt atsiradusi feikinė fb paskyra, su kuria jau spėjo susidraugauti ir keli mano fb draugai. Fb dabar kimšte prikimštas feikinių paskolų siūlytojų ir mirštančių milijonierių, kurie kone kasdien visiems siūlo savo palikimą.

Bet, bičiuliai, juk plika akimi matyti, kad tai feikai, nebūkite tokie patiklūs. Viskas gyvenime užsidirbama darbu, o ne „paskolomis“ iš oro ar mistiniais užjūrio palikimais. „Būsiu dėkingas visiems, kurie reportins šias ir kitas feikines paskyras ir jų postus. Ačiū!“ – trečiadienį „Facebook“ platformoje paskelbtame įraše rašė E. Kučinskas.

Tuo metu Lietuvos policija atkreipia dėmesį, kad sukčiai dažnai naudoja žinomų žmonių veidus. Tad ragina būti atidžiais ir neužkibti ant sukčių kabliuko.

„Kaip apsisaugoti? Siekiant atskirti tikrą svetainę nuo fiktyvios, rekomenduojama atkreipti į dėmesį į interneto svetainės adresą, kuris dažniausiai skiriasi nuo tikrojo (pvz., egzistuojančios žiniasklaidos priemonės). Nors svetainės pavadinimas ir panašus, dažnai būna pridurta nereikalingų simbolių ir žodžių.

Netikros svetainės taip pat kopijuoja atpažįstamų portalų dizainus, tačiau jose pasitaiko aibė klaidų ir neatitikimų“, – įspėja pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA