Vis daugiau moterų atranda estetinę ginekologiją – sveikatai ir estetikai (foto) – Puslapis 2 – Kas vyksta Kaune

Vis daugiau moterų atranda estetinę ginekologiją – sveikatai ir estetikai (foto)

„DermaSurgic“ klinika / Organizatorių nuotr.
„DermaSurgic“ klinika / Organizatorių nuotr.
„DermaSurgic“ klinika / Organizatorių nuotr.
„DermaSurgic“ klinika / Organizatorių nuotr.

Bėgantys metai daro įtaką ne tik veido ar kūno odai, bet ir intymiajai zonai. Šlapimo nelaikymo problemos, diskomfortas lytinių santykių metu, nemalonūs pojūčiai ar pasitikėjimą savimi veikiantys estetiniai veiksniai – tik dalis indikacijų, su kuriomis susiduria moterys. Specialistai ragina nedelsti ir neužsimerkti. Būdų, kaip kovoti su diskomfortu šiandien yra daugiau, nei bet kada, o pasitelkiant juos problemas galima pašalinti lengvai ir greitai.

Vienas pažangiausių modernios ginekologijos metodų ką tik pristatytas Kaune, estetinės, intervencinės ir lazerinės medicinos klinikoje „DermaSurgic“. Tai – pirmasis Lietuvoje intymios moterų zonos lazeris „Ladylift®“, kuris skirtas ir vaginaliniam, ir išoriniui naudojimui.

Su vieninteliu šalyje „Ladylift®“ lazeriu „DermaSurgic“ klinikoje dirba dvi itin patyrusios ir kompetentingos gydytojos ginekologės. Tai – aukštos kvalifikacijos chirurginės ir lazerinės ginekologijos gydytoja Henrieta Kažemėkaitytė-Macijauskienė bei lazerinės ir gerybinės ginekologijos gydytoja Greta Gruzdaitė.

Alternatyva chirurgijai

„Kaip ir visą mūsų kūną, laikui bėgant moters intymiąją sritį veikia senėjimo procesai. Gimdos kaklelio būklei daug įtakos turi nėštumo ir gimdymo procesai, kurių metu ši jautri kūno vieta vienaip ar kitaip būna pažeidžiama. Ilgainiui daugelis moterų susiduria ir su šlapimo nelaikymo problema, diskomfortu lytinių santykių metu ar kitomis problemomis. Nors apie tai dažnai nekalbama, pasitikėjimą savimi veikia ir estetiniai intymiosios zonos pokyčiai. Siekiant gyventi kokybiškai ir visavertiškai, intymios srities atjauninimas yra tema, kuria šnekėti reikėtų drąsiai“, – sako Greta Gruzdaitė, „DermaSurgic“ gydytoja akušerė-ginekologė.

„DermaSurgic“ klinika / Organizatorių nuotr.
„DermaSurgic“ klinika / Organizatorių nuotr.

Specialistės teigimu, ginekologija sparčiai žengia pirmyn, tačiau apie tai kalbama dar pakankamai mažai. Anot gydytojos, moterims svarbus tiek paskatinimas gyventi kokybiškai, tiek žinios apie modernias gydymo alternatyvas.

„Kam tau to reikia, juk niekas nemato. Tokiais argumentais dažnai išlydimos moterys, išsakiusios savo estetinius poreikius ginekologui. Tokiu būdu jos arba toliau gyvena kompleksuodamos, arba kreipiasi į chirurgus, kurie pasiūlo pernelyg drąstiškas priemones. Šiandien turime būdų, kaip jas pašalinti kur kas paprasčiau ir labiau tausojant sveikatą“, – sako gydytoja.

Medicininiams lazeriams įsitvirtinant skirtingose gydymo srityse, ne išimtimi yra ir ginekologija. Visame pasaulyje naudojamas ir puikius rezultatus pristatantis, pirmasis Lietuvoje lazeris „Ladylift®“ suteikia galimybę atjauninti intymiosios zonos išorinę sritį ir gimdos kaklelį, didžiąsias ir mažąsias lytines lūpas.

„Nechirurginė labioplastika jau Lietuvoje. Užsiimame tiek patologijų gydymu ir profilaktika, tiek estetine ginekologija, kad padėtume moterims jaustis gerai ir nekompleksuoti dėl savo kūno“, – sako patyrusi, „DermaSurgic“ akušerė-ginekologė Henrieta Kažemėkaitytė-Macijauskienė.

„DermaSurgic“ klinika / Organizatorių nuotr.
Henrieta Kažemėkaitytė-Macijauskienė / Organizatorių nuotr.

Svarbiausia – ginekologo kompetencija

Lazeriniai metodai – papildoma galimybė ir alternatyva, tačiau šis sprendimas tinkamas ne kiekvienai. Esant sudėtingoms medicininėms indikacijoms, chirurginė intervencija išlieka vienintele išeitimi. Dėl šios priežasties, ieškant tinkamo sprendimo sau, svarbiausia – specialisto kompetencija ir platus jo taikomų metodų spektras.

„Mūsų patyrusios ginekologės taiko ir chirurginius, ir nechirurginius metodus. Tik įvertinus kiekvieną atvejį individualiai galima pasiūlyti tinkamiausią išeitį. Klinikoje atliekame ir procedūras naujuoju lazeriu, ir chirurginę labioplastiką, bei gydome įvairiapuses patologijas“, – pasakoja „DermaSurgic“ vadovė Laura Labunskaitė Vikšraitė.

Pažangiuoju „Ladylift®“ lazeriu sprendžiamos makšties atrofijos bei laisvumo problemos, šalinamos skausmingus lytinius santykius ar nesugebėjimą patirti orgazmo lemiančios priežastys, šlapimo nelaikymas, niežėjimo bei sausumo problemos, vulvodinija, žmogaus papilomos virusas. Taip pat lazeriu galima stangrinti intymios zonos odą, atjauninti jos spalvą.

„Estetinės ginekologijos srityje naudojame ir didelio efektyvumo hialurono rūgšties užpildus, PRP injekcijas, atliekame makšties stangrinimo, didžiųjų lytinių lūpų simetrijos atkūrimo procedūras“, – sako gydytoja akušerė-ginekologė G. Gruzdaitė

„DermaSurgic“ klinika / Organizatorių nuotr.
Greta Gruzdaitė / Organizatorių nuotr.

Kada kreiptis?

Ginekologo konsultacija rekomenduojama moterims, kurios pastebėjo ant lytinių organų atsiradusias karpas, ataugėles ar cistas, susidariusius randus, patologijas po gimdymo. Žinoma, ne mažiau svarbi ir periodinė profilaktika. Ypač – gimdos kaklelio vėžio prevencijai.

Ginekologui rekomendavus gydymą „Ladylift®“ lazeriu, pacientei atliekamos keturios procedūros, tarp kurių patariama daryti apytiksliai mėnesio trukmės pertraukas.

„Visuomet pacientėms sakau – nuo šio momento gyvensite dar 50 metų. Turite pasirūpinti savimi taip, jog per juos jaustumėtės puikiai, pasitikėtumėte savimi ir mėgautumėtės viskuo, ką darote. Atitinkamai, mūsų tikslas – gerinti moterų gyvenimo kokybę, siūlant visapusišką ir individualiai pritaikytą pagalbą“, – sako L. Labunskaitė-Vikšraitė.

Padeda rasti balansą

I. Kanto g. 18 („Bokštas“) įsikūrusioje estetinės, intervencinės ir lazerinės medicinos klinikoje „DermaSurgic“ procedūros atliekamos ir su vieninteliu šalyje „Endolift®“ lazeriu, skirtu veido ir viso kūno odos stangrinimui, patempimui. Stangrios odos ateitimi vadinamas lazeris sąveikauja su to paties gamintojo lazeriu „Ladylift®“. Atitinkamai, tuo pačiu metu galima pasirūpinti ne tik intymios srities estetika bei sveikata, bet ir pilvo, kojų, rankų ar kitų zonų odos būkle.

Klinikos vadovė pažymi, jog lazerinė ir estetinė medicina – tik viena iš geros savijautos ir sveikatos sudedamųjų dalių. Svarbu rasti balansą tarp fizinio aktyvumo, subalansuotos mitybos, kokybiško poilsio, vidinės ramybės. „DermaSurgic“ dirbanti specialistų komanda pasiruošusi padėti moterims formuoti teigiamus įpročius kiekvienoje iš šių sričių.

Plačiau: https://dermasurgic.lt/.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA