Rusakalbis ukrainietis praeiviams siūlo už pinigus įsiamžinti su balandžiais – Kas vyksta Kaune

Rusakalbis ukrainietis praeiviams siūlo už pinigus įsiamžinti su balandžiais

Modestas Patašius 2024/08/13 16:41
Vyras su balandžiais Kaune / M.Patašiaus nuotr.
Vyras su balandžiais Kaune / M.Patašiaus nuotr.
Vyras su balandžiais Kaune / M.Patašiaus nuotr.
Vyras su balandžiais Kaune / M.Patašiaus nuotr.

Jau senai Laisvės alėjoje teko matyti žmones, kurie bando užsidirbti vieną kitą pinigėlį panaudodami kaip „jauką“ kokį nors gyvūną. Bene paskutinis iš tokių „mohikanų“ prieš daugelį metų buvo kaunietis Vladas Kasiulevičius, kuris prie Laisvės alėjos fontano siūlydavo praeiviams nusifotografuoti su smaugliu.

Siūlo nusifografuoti su balandžiais

Graži antradienio popietė. Kulniuoju Laisvės alėja ir dairausi kas čia naujo ir įdomaus… Ir pasitvirtina sena kaip pasaulis taisyklė – kas ieško, tas randa.

Netoli fontano iškart atkreipiau dėmesį iki lig šiol nematytą rusakalbį vyriškį, kuris siūlė praeiviams įsiamžinti su poviniais balandžiais. Kadangi tokia galimybė pasitaiko ne kasdien, norinčiųjų netrūko.

Susidomėjusiems šiuo pasiūlymu, jis uždėdavo balandžius ant suglaustų rankų, pečių ar net galvos. Kai kas fotografuodavosi patys, o jei kas pageidaudavo „fotografo“ vaidmens, imdavosi ir pats vyriškis. Aišku ne už ačiū.

Sulaukusi „savo eilės“, simpatiška šviesiaplaukė moteris, paprašiusi vyriškio nufotografuoti su jos mobiliuoju telefonu pasigyrė, kad šias nuotraukas iškart nusiųs atostogaujančiam Palangoje anūkui. Pamačiusi, kad ir aš ją fotografavau, šypsodamasi paklausė ar gražiai pavyko nufotografuoti. „Na va, ir aš patekau į garsiausio Kauno fotografo akiratį…“,– džiaugėsi ji.

Vadovaujasi savais įstatymais

Matyt nemėgstančiam „konkurencijos“ taikos simbolių augintojui tai nepatiko. Gana piktai pradėjo priekaištauti, kad be sutikimo fotografuoju jo „klientus“, keletą kartų net bandė uždengti delnu foto objektyvą.

Paprašius taip nesielgti, nes tai vieša vieta ir įstatymas nedraudžia fotografuoti, vyriškis atkirto, kad mūsų įstatymai jam neįdomūs, jis vadovaujasi savais.

„Kas čia bus jei kiekvienas pradės fotografuoti mane bei balandžius…“,– piktai nukirto taikos simboliais laikomų balandžių augintojas.

Su vyrais nemėgsta susipažinti

Galiausiai matyt supratęs, kad nėra teisus šiek tiek nusiramino.

„Duokite kažkiek pinigėlių ir fotografuokite į sveikatą”. Gavęs saujelę eurocentų kiek atlyžo, pasakė, kad jis ukrainietis iš Charkovo, pinigėlius už fotografavimą renka tik…balandžių pašarui.

Dar pridūrė, kad jis neva žinomas visame pasaulyje, neva jo fotografijos su balandžiais naudojamos net reklamose Japonijoje.

„O, tai jūs garsus visame pasaulyje, gal būtų galima susipažinti ir sužinoti jūsų vardą…?“. Išgirdęs šį klausimą jis vėl kiek piktai atkirto, kad su vyrais nemėgsta susipažinti, nes jam labiau patinkančios moterys. Dar norėjau kai ko paklausti, tačiau šis jo „prisipažinimas“ buvo smūgis žemiau juosmens…

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA