Unikali proga: galbūt vienas iš lėktuvų bus pavadintas Kauno vardu? – Kas vyksta Kaune

Unikali proga: galbūt vienas iš lėktuvų bus pavadintas Kauno vardu?

Šį rugpjūtį, minint Baltijos kelio 35-ąsias metines, oro linijų bendrovė Baltijos šalyse „airBaltic” kviečia dalyvauti specialiame balsavimo konkurse ir savo lėktuvų parką „Airbus A220-300″ pavadinti Latvijos, Estijos ir Lietuvos miestų vardais. Iš viso vardai bus suteikti 48 orlaiviams, iš kurių po 16 atstovaus kiekvieną Baltijos šalį. Balsuoti galima internetu nuo rugpjūčio 5 d. iki rugpjūčio 22 d. Apie tai bendrovė skelbia pranešime spaudai.

„Baltijos kelio” 35-osios metinės – svarbi proga, kuria švenčiama Baltijos šalių vienybė ir bendra istorija. Pavadindami savo orlaivius Latvijos, Estijos ir Lietuvos miestų vardais ne tik pagerbiame šį nepaprastą įvykį, bet ir stipriname ryšį tarp mūsų tautų. Mums didelė garbė, kad mūsų lėktuvų parkas turi Baltijos šalių miestų pavadinimus visame pasaulyje, taip demonstruojant mūsų vienybę ir pasididžiavimą”, – BNS pranešime spaudai teigia „airBaltic” prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

Pažymėtina, kad bus pervadinti ir tie orlaiviai, kurie nuo 2018 m. turėjo Latvijos miestų pavadinimus.

Balsuokite už savo mėgstamiausią miestą čia.

Konkurse gali dalyvauti visi norintys iš bet kurios šalies, o balsuoti galima vieną kartą per dieną. Dalyviai gali balsuoti už bet kurį miestą, esantį Latvijos, Estijos ar Lietuvos teritorijoje ir turintį oficialaus miesto statusą, nepriklausomai nuo savo tautybės, pilietybės ar gyvenamosios vietos. 48 daugiausiai balsų surinkusių miestų pavadinimai bus paskelbti rugpjūčio 23 d.

Baltijos kelias – tai 1989 m. rugpjūčio 23 d. vykusi taiki politinė demonstracija, kurios metu maždaug du milijonai žmonių susikibo rankomis ir sudarė 600 km ilgio žmonių grandinę per Baltijos šalis. Šiuo veiksmu buvo pademonstruota jų vienybė siekiant išsilaisvinti iš Sovietų Sąjungos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA