Kraupi žmogžudystė Kaune: šalia aukos – kraujo klanai, kaltinamasis atsitvėrė tylos siena – Kas vyksta Kaune

Kraupi žmogžudystė Kaune: šalia aukos – kraujo klanai, kaltinamasis atsitvėrė tylos siena

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2024/08/05 14:59
Asociatyvi nuotrauka/ M. Patašiaus nuotr.
Asociatyvi nuotrauka/ M. Patašiaus nuotr.

Šiurpia žmogžudyste ramiame Žaliakalnio kvartale kaltinamas 46 metų kaunietis Valerijus Tereščenka atsitvėrė tylos siena – ikiteisminio tyrimo metu išsamių parodymų jis nedavė, o pirmadienį Kauno apygardos teisme sutiko būti apklausiamas tik po kitų bylos dalyvių apklausų.

Prokuratūros tvirtinimu, anksčiau už grasinimus nužudyti ir kitus nusikaltimus teistas V. Tereščenka 2023 metų spalio 15-osios popietę privačiame name Č. Sasnausko gatvėje įsiplieskus konfliktui dūrė peiliu savo 39 metų draugui į šlaunį – pastarasis nukraujavęs po kelių valandų mirė Kauno klinikose, taip ir neatgavęs sąmonės.

Išgertuvės vyko iš pažiūros tvarkingo namo dalyje, kurioje gyveno V. Tereščenka, o smurto auka tapo jo svečias.

Svaigalais tuo metu vaišinosi ir daugiau žmonių – 37 metų moteriai taip pat buvo pareikšti įtarimai, bet vėliau ji pripažinta liudytoja.

Po smūgio peiliu pasipylus kraujui, buvo iškviesta greitoji pagalba. Atvykę medikai kambaryje išvydo kraujo klanus: sužeistasis buvo praradęs sąmonę, pulsas – visiškai nukritęs. Paaiškėjo, kad jam buvo smarkiai pažeista kraujagyslė.

V. Tereščenkai po nužudymo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (2,19 prom.).

Vykstant ikiteisminiam tyrimui, įtariamasis išsamių parodymų nedavė, tiktai neigė nužudymą.

Kauno apygardos teisme pirmadienį per pirmą posėdį pasiteiravus, ar prisipažįsta, nuo konkretaus atsakymo kaltinamasis išsisuko, pareiškęs, jog dėl kaltės pasisakys, pateiks paaiškinimus, kai bus apklausti visi kiti bylos dalyviai.

Toje pačioje byloje kaltinimai V. Tereščenkai pareikšti dėl smurto prieš dar vieną pažįstamą vyrą, kuriam likus trims dienoms iki žmogžudystės, spalio 12 dieną, buvo sulaužyti šonkauliai.

Pirmadienį teisme buvo apklausti nužudytojo tėvai ir sumuštojo draugas, o kitas posėdis įvyks rugsėjo 16 dieną. Nuosprendžio kaltinamasis laukia, būdamas suimtas.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA