Po E. Sheerano koncerto – sunkumai grįžti namo: pasibaigus renginiui atvyko tik du autobusai – Kas vyksta Kaune

Po E. Sheerano koncerto – sunkumai grįžti namo: pasibaigus renginiui atvyko tik du autobusai papildyta

delfi.lt 2024/08/04 13:06
Edo Sheerano koncerto akimirkos, Kauno autobusas / ORESTAS GUREVIČIUS nuotr.
Edo Sheerano koncerto akimirkos, Kauno autobusas / ORESTAS GUREVIČIUS nuotr.

Šeštadienio vakarą Kauno stadione praūžė pirmasis Edo Sheerano koncertas, kurio metu susirinkusieji šėlo, šoko ir dainavo ryškiausias žvaigždės dainas. Tačiau renginiui pasibaigus laukė nemaloni realybė – klausytojai porą valandų negalėjo grįžti namo, mat prie stadiono per šį laiką pasirodė tik du autobusai.

Apie neįprastą situaciją vėlų šeštadienio vakarą „Delfi“ papasakojo skaitytoja, kuri nerimavo, kaip reikės grįžti namo. Anot jos, nepasirūpinta autobusais, kaip iš pradžių buvo žadėta.

„Po koncerto paliko tik vieną autobusą, kuris labai retai kursuoja. Nuo koncerto pabaigos iki dabar prasuko tik du autobusai. Toliau visiška tyla“, – stebėjosi į Edo Sheerano koncertą atvykusi gerbėja.

Ji taip pat pasigedo informacijos, ar šie autobusai nuveš iki Kauno aerodromo, prie kurio buvo rekomenduojama palikti automobilius.

Ed Sheerano koncertas / Skaitytojo nuotr.
Ed Sheerano koncertas / Skaitytojo nuotr.

„Informacijos, ar po vidurnakčio važiuos iki aerodromo, irgi visiškai jokios“, – „Delfi“ sakė skaitytoja.

Primename, kad prieš pat didįjį vakaro koncertą organizatoriai kvietė bilietų savininkus pasinaudoti nemokamomis viešojo transporto paslaugomis. Taip pat buvo žadėta, kad prieš ir po pasirodymo autobusai važiuos dažniau nei įprastai.

Nuo 15 val. iki koncerto pradžios visi bilietų turėtojai į stadioną galės vykti nemokamai autobusais ir troleibusais – koncerto bilietas prilygs viešojo transporto bilietui. Paslauga galios ir pasibaigus renginiui. Prieš koncertą ir po jo dažniau važiuos nuolatinių maršrutų autobusai. Išskirstyti srautus padės ir papildomi maršrutai ST1, ST2, ST3 ir ST4.

Savivaldybės teigimu, susisiekimas vyko sklandžiai

Kauno savivaldybė savo „Facebook“ paskyroje pasidalino trumpais pastebėjimais apie Ed Sheeran viešnagę Kaune. Juose pažymima, jog pirmąją konerto dieną susisiekimas vyko sklandžiai.

– pirmą koncerto dieną (šeštadienį) susisiekimas vyko sklandžiai;

– be kasdienių savaitgalio reisų buvo prijungti dar keturi nauji maršrutai – specialiai šiai progai;

– įprastas „Kauno autobusų“ pajėgas sustiprino net 44 papildomai išleisti autobusai;

– užtikrinant viešąją tvarką, vaizdo kamerų duomenys rodo, kad didžioji dalis publikos sklandžiai išsiskirstė per 55 minutes po koncerto;

– atokiau išrikiuoti autobusai stovėjo Parodos kalno prieigose ir pajudėjo vos tik renginiui pasibaigus bei intensyvesniu dažniu kursavo kelias valandas (sekmadienį jų koloną numatyta laikyti arčiau Sporto g. stotelės);

„Delfi“ primena, kad šeštadienį praūžė pirmoji Edo Sheerano koncertinių turų diena. Edo Sheerano koncertus Kaune pradėjo lietuvių grupė „The Roop“, žiūrovams pademonstravusi staigmeną – du jokiose muzikos klausymosi platformose dar negirdėtus kūrinius.

Išvydę lietuvių grupę gerbėjai tiesiog pašėlo. Pradėjo šokti, šaukti ir kitaip linksmintis Kauno stadione. Nors kai kurie čia atvyko tik dėl Edo Sheerano, tačiau garsieji „The Roop“ pajudino ir juos. Nemažiau emocijų sukėlė ir Calumo Scotto pasirodymas.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA