Ilgai trečioje vietoje irklavusios lietuvės liko greta prizininkių pakylos – Kas vyksta Kaune

Ilgai trečioje vietoje irklavusios lietuvės liko greta prizininkių pakylos

delfi.lt 2024/08/02 14:29
I. Adomavičiūtė ir K. Kralikaitė/ LTOK nuotr.
I. Adomavičiūtė ir K. Kralikaitė/ LTOK nuotr.

Penktadienį Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vyko dar vienas finalas su lietuvišku akcentu.

Moterų pavienės dvivietės finale lenktyniavo Ieva Adomavičiūtė ir Kamilė Kralikaitė. Dėl jų lietuvės kovojo su JAV, Nyderlandų, Australijos, Rumunijos ir Graikijos įgulomis.

Po pirmų 500 metrų lietuvės buvo trečios, įpusėjus finalui – taip pat. Visgi antroje distancijos pusėje jas pavijo ir aplenkė tiek rumunės, tiek amerikietės, todėl teko pasitenkinti penkta vieta (7:05,34 min.).

Nugalėjo praėjusių metų pasaulio čempionės olandės Ymkje Clevering ir Veronique Meester, 2021-aisiais tapusios olimpinėmis vicečempionėmis irkluodamos keturvietę.

Sidabro medaliais džiaugėsi finiše spurtavusios rumunės, o bronzos – Tokijo žaidynių keturviečių čempionės ir praėjusių metų pasaulio vicečempionės australės Jess Morrison ir Annabelle McIntyre (7:03.54 min.). Lietuves nuo bronzos medalių skyrė vos 1,8 sek.

Tuo metu irkluotojai broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai vyrų pavienės dvivietės B finale nusileido tik Naujosios Zelandijos atstovams ir finišavo antri (6:25,94 min.), o bendroje įskaitoje užėmė aštuntą vietą.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA