Ilgai lauktas Ed Sheeran koncertų savaitgalis Kaune: viskas, ką reikia žinoti – Kas vyksta Kaune

Ilgai lauktas Ed Sheeran koncertų savaitgalis Kaune: viskas, ką reikia žinoti srautų valdymas, parkavimas, atvykimas, orų prognozė

/ Indrė Pix, Fotokadras nuotr.
/ Indrė Pix, Fotokadras nuotr.

Kaunas pagaliau sulaukė savaitgalio, kuomet į Kauną su savo komanda koncertuoti atkeliavo pasaulinio lygio pop muzikos žvaigždė Ed Sheeran.

Organizatoriai įspėja – į renginius plūstelėjus dešimtims tūkstančių gerbėjų, kauniečiai susidurs su laikinais nepatogumais Dariaus ir Girėno stadiono prieigose. Bilietų savininkai galės nemokamai pasinaudoti viešojo transporto paslaugomis – prieš pasirodymą ir po jo autobusai kursuos dažniau nei įprastai.

Kaip bus valdomi srautai?

Kaip pažymima Kauno miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai, rugpjūčio 3 ir 4 dienomis, maždaug nuo 21:30 val, policija ribos eismą Parodos kalnu, tarp K. Petrausko gatvės ir Vytauto prospekto. Iš karto po koncerto privažiuoti prie stadiono prieigų galimybės nebus, todėl prašoma rinktis alternatyvius kelionių maršrutus. Šia arterija bus praleidžiamas tik viešasis transportas ir vietos gyventojai.

Išsikviesti privačius pavėžėjus raginama Tunelio gatvėje, nusileidus nuo Dainų slėnio. Ten rikiuosis ir iš kitų miestų žiūrovus į koncertą atvežę autobusai.

Dar prieš besibaigiant koncertui iš K. Donelaičio g. nebus galima sukti kairėn. Analogiškai – į kalną nebus galimybės pakilti atvažiuojant Vytauto prospektu. Policija užtvaromis pasitiks ir keliaujančius K. Petrausko g. bei Vydūno alėja.

Eismo schema / Kaunas.lt nuotr.

Skaičiuojama, kad į pirmąjį Ed Sheeran koncertą Kaune atvyks beveik 50 tūkstančių žiūrovų.

Nemokamas viešasis transportas

Rugpjūčio 3 ir 4 d. Ed Sheerano koncertas prasidės 18 val., tačiau organizatoriai vartus į stadioną atvers dvejomis valandomis anksčiau. Nuo 15 val. iki koncerto pradžios visi bilietų turėtojai į renginį galės nemokamai atvykti miesto autobusais ir troleibusais. Koncerto bilietas prilygs viešojo transporto bilietui. Paslauga galios ir pasibaigus renginiui.

Viešasis transportas Kaune / R.Tenio nuotr.
Viešasis transportas Kaune / R.Tenio nuotr.

Prieš koncertą ir po jo dažniau kursuos nuolatinių maršrutų autobusai. Išskirstyti srautus padės ir papildomi maršrutai: „ST1“, ST2“, ST3“ ir ST4“.

Į koncertą keliausiantys nuosavu transportu raginami naudotis Autobusų stoties (Vytauto pr. 24) ir Vienybės aikštės (Vienybės a. 1, įvažiavimas iš V. Putvinskio gatvės) požeminėmis parkavimo vietomis, taip pat Kauno „Akropolio“ (Karaliaus Mindaugo pr. 49), „Žalgirio“ arenos aikštelėmis ir daugiaaukšte automobilių saugykla K. Donelaičio g. 65A. Palikti automobilius galima ir S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo parkinge, Aleksote, pro kurį kursuos papildomi autobusai.

Dainininko Ed Sheeran koncertas bus didžiausias iki šiol įvykęs renginys atnaujintame Dariaus ir Girėno stadione. Prieš metus Kauną sudrebino SEL koncertas, surinkęs apie 30 tūkst. žiūrovų. Rugpjūčio 30 d. vienintelį šių metų koncertą čia surengs ir žinoma šalies atlikėja Jessica Shy.

Ką svarbu žinoti apie koncerto bilietus?

Svarbu nepamiršti, kad visi bilietai yra personalizuoti, t. y. turi nurodytą bilieto pirkėjo vardą ir pavardę. Koncerto dalyviai, norėdami patekti į stadioną, turės parodyti ne tik bilietą, bet ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Kiekvienas bilietas turi jam priskirtą įėjimo/vartų zoną, sužymėtą raidėmis A, B, C ir D. Vartų zona biliete nurodyta šalia sektoriaus pavadinimo. Patekti į koncertą bus galima tik pro savo vartų zoną, todėl patekimas į stadioną bus sklandus atsistojus prie dalyvio biliete nurodytos įėjimo/vartų zonos.

Pasiruošimas Ed Sheeran koncertui. ELTA / R. Tenio nuotr.

Visiems, norintiems greitai patekti pro įėjimą/vartus, primenama, būti prieš bilietų patikrą pasiruošus elektroninį ar atspausdintą bilietą ir asmens dokumentą. Renginio vietoje dėl didelio žmonių srauto galimi interneto ryšio sutrikimai, todėl minimalus pasiruošimas leis sutaupyti laiko ir nervų.

Draudžiamų daiktų sąrašas

Į stadioną draudžiama įsinešti šiuos daiktus:

– skėčius, nes jie trukdo matomumui;
– maistą ir gėrimus;
– bet kokius butelius, skardines, gertuves ar kitus indus bei talpas;
– profesionalią foto ir video techniką;
– GoPro kameras, dronus ir asmenukių lazdas;
– kompiuterius bei planšetes;
– žiūronus;
– plakatus bei vėliavas;
– aštrius daiktus ir ginklus, sprogmens, pirotechniką, lazerius, grandines, švirkštus ir kitus pavojingus daiktus;
– alkoholį ir bet kokias narkotines medžiagas;
– gyvūnus;
– dviračius, riedučius, riedlentes, motociklininkų bei kitus šalmus, sulankstomas kėdes ar taburetes;
– didelių kuprinių ar rankinių – nesineškite su savimi didelių krepšių ir nereikalingų daiktų, nes tai prailgins saugumo patikros procesą prie įėjimo.

Edas Sheeranas / Organizatorių nuotr.

Rinkitės ne automobilį, o viešąjį transportą arba ėjimą pėsčiomis

Draugiškas patarimas visiems koncerto dalyviams – pasiekti renginį geriausia viešuoju transportu arba pėsčiomis.

Dviračių ar paspirtukų (įskaitant „Bolt“ ar kitas dalijimosi platformas) parkavimo galimybės stadiono prieigose nebus.

Automobilių stovėjimo aikštelės

Koncerto organizatoriai rekomenduoja atvykti į koncertą viešuoju transportu arba pėsčiomis. Tačiau jei planuojate atvykti į Kauną automobiliu, prašoma iš anksto pasidomėti informacija apie parkavimo galimybes.

Koncerto žiūrovams Aleksoto aerodrome bus įrengta nemokama automobilių stovėjimo aikštelė – nuo jos iki stadiono galėsite nuvykti specialiais autobusais. Palikti automobilį stadiono prieigose galimybės nebus, turėkite tai omenyje.

Orų prognozė Kaune renginio savaitgaliui

Meteorologai informuoja, kad šeštadienio vakarą Kaune numatomi debesuoti, be lietaus orai. Numatoma oro temperatūra dieną Kauno mieste bus apie 25 laipsnius šilumos, o vakarinėmis valandomis atvės iki 19-20 laipsnių.

Sekmadienio vakarą numatomi mažai debesuoti orai, temperatūra bus apie 24-25 laipsnius šilumos, pūs nestiprus, nepastovios krypties vėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA