Dariaus ir Girėno stadioną juosia tvoros: vyksta pasiruošimas E. Sheerano koncertui – Kas vyksta Kaune

Dariaus ir Girėno stadioną juosia tvoros: vyksta pasiruošimas E. Sheerano koncertui

Pasiruošimas Ed Sheeran koncertui. ELTA / R. Tenio nuotr.
Pasiruošimas Ed Sheeran koncertui. ELTA / R. Tenio nuotr.

Prieš pat darbo savaitės pabaigą, prie Dariaus ir Girėno stadiono sujudimas – intensyviai ruošiamasi pasaulinės žvaigždės Edo Sheerano koncertui. Aplink stadioną jau išdygo apsauginės tvoros. Numatoma, kad koncerte turėtų apsilankyti beveik 50 tūkst. žiūrovų, renginį prižiūrės 400 apsaugos darbuotojų ir policijos pareigūnai.

Žiūrovams planuojamas įspūdingas renginys su išskirtine, apvalia, 360 laipsnių besisukančia scena.

Dėl šios priežasties atlikėjas bus matomas visiems susirinkusiems. Virš scenos kabos didelis apvalus ekranas, o papildomai bus įrengti šeši ekranai, suformuoti kaip gitaros plektras.

Visa tai papildys ugnies, pirotechnikos ir lazerių efektai. Visai įrangai atgabenti reikės maždaug 100 sunkvežimių.

Organizatoriai pataria į koncertą nesinešti nereikalingų daiktų ir į renginį atvykti gerokai anksčiau.

Siekiant suvaldyti galimas rizikas ir grėsmes, kurias geli sukelti didžiulė žmonių minia, renginyje dirbs specialistai, gerai suprantantys minios elgesį ir masiniuose renginiuose. Tiek žiūrovai, tiek koncerto teritorijos prieigos bus stebimi.

E. Sheerano pasirodymas truks net 2 valandas ir 15 minučių, o kartu su apšildančiomis grupėmis „The Roop“ ir atlikėju Calum Scott renginys tęsis nuo 18 valandos vakaro iki beveik 22.30 valandos.

Daugiausia bilietų nupirko lietuviai, tačiau koncertą taip pat aplankys E. Sheerano gerbėjai iš Latvijos, Estijos ir Suomijos. Šią vasarą tai bus vienintelis atlikėjo koncertas Baltijos regione.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad rugpjūčio 3 ir 4 dienomis, maždaug nuo 21.30 valandos, policija ribos eismą Parodos kalnu, tarp K. Petrausko gatvės ir Vytauto prospekto.

Iš karto po koncerto privažiuoti prie stadiono prieigų galimybės nebus, todėl prašoma rinktis alternatyvius kelionių maršrutus. Šia arterija bus praleidžiamas tik viešasis transportas ir vietos gyventojai.

Išsikviesti privačius pavėžėjus raginama Tunelio gatvėje, nusileidus nuo Dainų slėnio. Ten rikiuosis ir iš kitų miestų žiūrovus į koncertą atvežę autobusai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA