Kauno savivaldybė neištesėjo pažado gyventojams – Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė neištesėjo pažado gyventojams

Laiptai Romainiuose / Skaitytojos nuotr.
Laiptai Romainiuose / Skaitytojos nuotr.

Šį rytą su naujienų portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekė pasipiktinusi skaitytoja dėl laiptų prie Romainių ligoninės. Pasak jos, moteriai, kaip ir daugeliui šia vietove vaikštančių žmonių, tenka lipti subyrėjusiais laiptais. Jų pakopų visai nemažai – 264-ios.

„Važiuoju ten lankyti sunkaus ligonio jau keturi mėnesiai ir jau beveik trys mėnesiai, kai laiptai subyrėję, didelės avarinės būklės, bet aš jais vistiek lipu, nes neturiu kito pasirinkimo. Ir ne tik aš lipu, bet ir daugelis žmonių, taip pat ligoniai“, – skundžiasi moteris.

Kaip matyti nuotraukose, laiptai praktiškai sugriuvę, jais neįmanoma naudotis.

„Pėstiesiems labai didelė problema, žmones gulintys toje ligoninėje turi leistis šiais laiptais, kad į parduotuvę nueitų“, – apie laiptų būklę rašė skaitytoja.

Laiptai Romainiuose/ Skaitytojos nuotr.

Dar visai neseniai, birželio pabaigoje, Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad susidariusią situaciją vertins specialistai ir bus ruošiamasi kapitaliniam laiptų remontui.

„Jūsų minimi laiptai Romainiuose prižiūrimi kasmet. Konkrečiu atveju, senosios konstrukcijos neatlaikė naujų pakopų. Situaciją įvertinę specialistai pateikė siūlymą laiptus remontuoti kapitaliai – artimiausiu metu bus priimtas galutinis sprendimas.Tikimės, kad procesas neužtruks ir iki liepos pabaigos šiuos laiptus atnaujinsime iš esmės“, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno miesto savivaldybės atstovas.

Deja, skaitytojos pasidalintos nuotraukos rodo, ką kita: laiptų būklė nuo birželio mėnesio nepasikeitusi. Skaitytoja pabrėžia, kad tik laiko klausimas, kada įvyks nelaimė.

Laiptai Romainiuose/ Skaitytojos nuotr.

„Neaišku kada tie laiptai matė remontą, net ir dabar jais niekas nesirūpina, kas bus kai įvyks nelaimė, kas už tai atsakys?“, – klausia moteris.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad prieš 3 metus kauniečiai dalijosi laiptų, kurie veda į Romainių ligoninę, vaizdais.

Laiptų būklė tuomet buvo siaubinga, o savivaldybės atstovai tikino, jog bus įrengtos naujos pakopos. Šiomis dienomis matyti, kad dalis pakopų atnaujintos, tačiau laiptais pasinaudoti vėl neįmanoma.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA