Baigėsi irkluotojų D. Rimkutės ir D. Karalienės kova dėl medalių – Kas vyksta Kaune

Baigėsi irkluotojų D. Rimkutės ir D. Karalienės kova dėl medalių

delfi.lt 2024/07/28 11:39

Sekmadienį Paryžiaus olimpinėse žaidynėse viena Lietuvos irkluotojų pora varžysis paguodos lenktynėse ir dvi poros atrankoje lenktyniaus dėl bilietų į pusfinalį.

Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė pradėjo sekmadienio irklavimo mūšius, tačiau paguodos lenktynėse nepraėjo į pusfinalį.

Su Nyderlandais, Norvegija ir Italija besivaržiusios sportininkės finišavo paskutinės – 7:15 min.

Pirmą vietą užėmė per 7:08.42 min. finišavusios Nyderlandų sportininkės Lisa Scheenaard ir Martine Veldhuis. 2-oje vietoje liko norvegės (7:10.39 min.), o paskutinę vietą pusfinalyje užsitikrino per plauką atsilikusios italės – 7:10.41 min.

Iš viso šeštadienį vyko 3 porinių dviviečių valčių atrankos lenktynės, o su lietuvėmis jų plaukime varžėsi Airijos, Australijos ir Prancūzijos sportininkės.

D. Karalienė ir D. Rimkutė 2000 m distanciją įveikė per 6:59.62 min ir 7 sekundėmis atsiliko nuo trečią vietą užėmusių airių.

Jaunystės ir patirties lydinys – moterų porinės dvivietės ekipažas. 22 metų D. Rimkutei tai – olimpinis debiutas, o Rio de Žaneiro žaidynių bronzos medalininkė 35-erių Donata Vištartaitė jau ketvirtą kartą kovoja svarbiausiame pasaulio sporto renginyje.

Vėliau sekmadienį atrankoje dėl bilietų į pusfinalį kausis dar dvi Lietuvos irkluotojų poros.

Pavienių dviviečių įskaitoje tarp moterų startuos Ieva Adomavičiūtė su Kamile Kralikaite (11.30 val.)., o broliai Dovydas ir Domanatas Stankūnai atstovaus Lietuvos vyrus (12.10 val.).

Merginos lenktyniaus su Danijos, Naujosios Zelandijos, Nyderlandų ir JAV įgulomis, o dvyniams Stankūnams atrankoje reikės susirungti su rumunais, italais ir kroatais.

Iš kiekvienų lenktynių į pusfinalį pateks trys greičiausios komandos, o likusioms teks kovoti paguodos varžybose.

Primename, kad šeštadienį tiesioginius kelialapius į ketvirtfinalį iškovojo abu Lietuvos vienvietininkai – Viktorija Senkutė ir Giedrius Bieliauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA