Kaune aukštųjų mokyklų studentams bus suteiktas leitenanto laipsnis – Kas vyksta Kaune

Kaune aukštųjų mokyklų studentams bus suteiktas leitenanto laipsnis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vytauto Didžiojo Karo muziejaus sodelyje Kaune penktadienį vyks leitenanto laipsnio suteikimo Jaunesniųjų karininkų vadų mokymų (JKVM) klausytojams ceremonija.

Kaip pažymima Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pranešime, šiais metais leitenanto laipsnį gaus net 48 JKVM Lietuvos Karo Akademijos klausytojai: 41 iš Vilniaus ir 7 iš Klaipėdos miesto. Tarp jų – 8 merginos ir 40 vaikinų.

Renginio metu bus įteikti apdovanojimai dviem geriausiai baigusiems JKVM kariams. Ši tradicija išrinkti ir pagerbti geriausius mokymų karius tęsiasi jau daugelį metų ir simbolizuoja aukščiausio lygio pasiekimus bei atsidavimą.

KAM pažymi, kad jaunesniųjų karininkų vadų mokymai yra viena iš privalomosios pradinės karo tarnybos formų, kurioje dalyvaujantys 18–32 metų aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai įgyja pagrindinį karinį parengimą, mokosi veikti būrio sudėtyje ir jam vadovauti.

Anot KAM, šie mokymai stiprina mūsų šalies gynybinius pajėgumus, ruošia karininkus Lietuvos kariuomenės rezervui ir ugdo pilietiškumą bei pasirengimą atlikti konstitucinę pareigą – ginti savo valstybę.

Šventė vyks liepos 26 d. 12.00 val. Vytauto Didžiojo Karo muziejaus sodelyje (K. Donelaičio g. 64, Kaunas).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA