A. Tapino mestiems kaltinimams – Lietuvos krepšinio federacijos prezidento atsakas – Kas vyksta Kaune

A. Tapino mestiems kaltinimams – Lietuvos krepšinio federacijos prezidento atsakas

tv3.lt 2024/07/23 16:19
Vydas Gedvilas / Eriko Ovčarenko nuotr,
Vydas Gedvilas / Eriko Ovčarenko nuotr,
Vydas Gedvilas / Eriko Ovčarenko nuotr,
Vydas Gedvilas / Eriko Ovčarenko nuotr,

Po žurnalisto Andriaus Tapino viešojoje erdvėje pamėtėtų kaltinimų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei del esą kelių jos krepšininkų išgertuvių olimpinės atrankos metu Puerto Rike, nekyla diskusijos, kas iš tikrųjų vyko tolimoje Karibų jūros saloje.

Antradienį Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas” per nuotolį lankėsi Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas, kuris krepšininkų drausmės pažeidimus pavadino gandais.

„Pažįstu tuos vyrus, kurie žaidė Lietuvos rinktinėje ir kad tokiam rimtam turnyre atsitiktų tokie dalykai, tai aš tikrai netikiu ir neturiu įrodymų.

Kol kas tik vien pletkai vyksta, kažkas teigia, kad buvo… o kas matė, kas užfiksavo, kur kažkokia video medžiaga? Neturiu konkrečių faktų, kad taip įvyko.

Aš tuos vyrus žinau, koks tai atsakingas turnyras ir kad taip padarytų aš tikrai netikiu“, – laidos metu sakė LKF galva.

V. Gedvilas teigė, kad apie šį skandalą sužinojo tik iš žurnalistų klausimų, kurie pradėjo atakuoti jo telefoną po savaitgalį išėjusios A. Tapino laidos „Laikykitės ten“.

V. Gedvilas patvirtino, kad specialaus tyrimo nebus

Vėliau A. Tapinas savo „Facebook“ paskyroje pridėjo, kad vakarėlis vyko viešbučio kambaryje po rungtynių su Dramblio Kaulo Kranto Respublika, taip pat jo metų esą galėjo dužti televizorius.

V. Gedvilas taip pat su rinktine vyko į Puerto Riką ir teigė, kad apie jokius vakarėlius rinktinės viduje negirdėjo.

Tuo tarpu A. Tapino šaltinių teigimu apie krepšininkų vakarėlį prieš rungtynes su Italija žinojo net treneris Kazys Maksvytis.

„Aš ne policininkas, nestovėjau, negyvenau viename viešbutyje su komanda. Mes gyvenome žymiai pigesniame viešbutyje ir tikrai negaliu patvirtinti tų faktų. <...> Jeigu teigia, komandos kapitonas, jeigu teigia žaidėjai, kad nieko panašaus nebuvo, kad išgalvoti faktai, tai aš turiu tikėti, nes kitų faktų nėra patvirtinančių.

Ką tai reiškia, kad sakė, bet nenori konkrečiai pasakyti, ką tai reiškia? Reikia patikrinti faktus“, – informacijos teisingumu abejojo V. Gedvilas.

Taip pat spaudoje buvo pasirodžiusi informacija, kad V. Gedvilas su LKF atliks vidinį tyrimą.

Ar kažkoks tyrimas jau buvo?

„Klausiau vadovo, klausiau trenerio, klausiau administratoriaus, visi neigė. Tai toks ir patikrinimas <...> Aš tikiu jais, kol nebus faktų, nebus įrodymų, o tiktai kalbos, tai ir liks kalbomis“, – pridūrė jis.

Portalas tv3.lt pakalbino ne vieną buvusį krepšininką ir trenerį, ką mano apie susidariusią situaciją ir ar krepšininkai galėjo taip neatsakingai pasielgti.

Rimas Kurtinaitis teigė, kad sunkiai tikėtina, jog tokie profesionalūs krepšininkai butelio galėjo griebtis prieš pat rungtynes.

Pasisakė ir Seimo narys Sergėjus Jovaiša, kurio nuomone reikėtų bausti krepšininkus, jei šie faktai pasitvirtintų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA